Svi danas pričaju o kultnom filmu: Nećete verovati ko je baka koja je sedela na zadnjem sedištu!

Autor: Srbijadanas.com

Zabava

02.06.2019

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivene tajne kultnog filma.

Foto: youtube.com
Scena iz filma 'Ko to tamo peva'

Kultni film "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana premijerno je prikazan 1980. godine. Glavne uloge tumače Pavle Vuisić, Aleksandar Berček, Danilo Bata Stojković, Dragan Nikolić... a Aleksu Simića trebalo je da igra Mija Aleksić.

Međutim, glumac je ovu ulogu u poslednjem trenutku odbio, pod objašnjenjem da ima zdravstvenih problema.

Kako je i tada bilo tračeva - po kuloarima se šuškalo da je Miji tadašnja žena sa kojom se zabavljao zapravo zabranila da igra u filmu! Kako se navodi, s obzirom na to da je bila dosta mlađa od njega, nije želela da veliki Mija igra starca. Aleksu je na kraju svakako odlično odigrao Milivoje Mića Tomić.

RepublikaFoto: youtube.com
Čuveni autobus iz filma 'Ko to tamo peva'

Postoji i teorija o tome šta predstavlja misteriozna starica koja sedi u ćošku autobusa, pored prasića!

Scenarista Dušan Kovačević je rekao da je ona metafora smrti, koja sve vreme vreba putnike autobusa firme "Krstić". Kao što je poznato, autobus stiže u Beograd 6. aprila 1941. godine i svi u autobusu ginu pod nemačkim bombama.

- S druge strane, režiser Šijan je imao znatno jednostavnije objašnjenje - baku su sreli usput na snimanju i ponudili joj ulogu statiste, što je ona prihvatila. A razlog zašto se ne vidi u svakoj sceni - Šijan je rekao da je to zbog lošeg osvetljenja, sa kojim su kuburili tokom celog snimanja, piše "Srbija Danas".

Takođe, neverovatno je zamisliti da bilo ko drugi igra Miška umesto Aleksandra Berčeka, ali uloga je prvobitno bila ponuđena Bogdanu Dikliću! On nije mogao da je prihvati zbog obaveza u pozorištu, pa je Berček seo za volan legendarnog autobusa, a ostalo je istorija.

Kada je snimana scena u kojoj putnici optužuju muzičare da su lopovi, Bata Stojković je ošamario dečaka (glumio ga je Nenad Kostić) jače nego što je ovaj očekivao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading