PRVO GOSTOVANJE U BEOGRADU: Ovacije za glumce iz Belorusije

Autor:

Zabava

24.04.2019

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika u kojoj su bili, između ostalih, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Valerij Briljov, ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič, i narodni poslanik Dragomir J. Karić na nogama i uz buran aplauz dočekala kraj predstave "Niko nije obećao lak život".

 

RepublikaFoto: Madlenijanum
Scena iz predstave

Kulturnu scenu Beograda prošle sedmice zasigurno je obeležilo prvo gostovanje jednog beloruskog teatra.

Zaslužni ansambl Teatar-studija filmskih glumaca Nacionalnog kino-studija Belarusfilm izveo je predstavu "Niko nije obećao lak život" na sceni Madlenijanuma.

RepublikaFoto: BK TV
Naklon publici tokom gromoglasnog aplauza

Publika je kraj komada dočekala na nogama nagradivši burnim aplauzom umetnike koji su se više puta vraćali na naklon. U komediji su uživale mnoge ličnosti iz javnog i političkog života, među kojima ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Valerij Briljov, ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič, šef misije Kazahstana Jeržan Žarilkanov, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragomir J. Karić, slikar Milan Cile Marinković, te glumci Lazar Ristovski i Ivan Bekjarev.

Domaćini članovima ansambla Aleksandru Timoškinu, Jeleni Girenok, Veri Poljakovoj, Valeriji Jefimenko, Aleksandru Brankeviču i Antonu Žukovu bili su Ambasada Belorusije i Karić fondacija. Glumica Vera Poljakova je na dar od Karić fondacije dobila ikonu i maramu s motivima Belog anđela, najlepše srpske freske, što za nju, kako je istakla, predstavlja izuzetnu čast.

RepublikaFoto: BK TV
Dragomir J. Karić predaje Veri Poljakovoj maramu s motivom Belog anđela

Inače, gostovanje beloruskih umetnika je deo realizacije mape puta u odnosima između dve države koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko. Dragomir J. Karić, kao počasni konzul Belorusije i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Belorusije i Srbije, ulaže veliki napor da dođe do svestrane saradnje između svih ministarstva, te da se privredeni i ekonomski odnosi podignu na visoki nivo koji su odveć dostigli politički odnosi.

RepublikaFoto: Madlenijanum
Dragomir J. Karić sa ambasadorom Belorusije i beloruskim glumcima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading