Orijentalni zvuci Aja Sofije! Etno ambijentalna muzika Branka Isakovića

Autor:

Zabava

09.04.2019

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aja Sofija je treći samostalni CD kompozitora Branka Isakovića, u etno ambijentalnom žanru. To je muzička priča o njegovom duhovnom putovanju u Istanbul, slikama tog izuzetnog grada i energiji hrama Aja Sofija. Isaković u svojoj muzici spaja svetove klasične turske muzike, ambijentalne u stilu Brajana Enoa i srpske duhovne tradicionalne muzike. Ovaj album potpomognut je sredstvima iz Fonda za kulturna davanja Sokoja.

RepublikaFoto: Promo foto
Brano Isaković

Branko Isaković bas gitarista, producent, kompozitor, aranžer, i muzički-terapeut iz Beograda, rodjen 1958 u Valjevu.​ Posle dvadesetak godina bavljenja rock and roll, blues i pop muzikom (​ Bulevar, Suncokret,​ Idoli, Kerber, Dejan Cukić​ & Spori Ritam Bend, the Glissers), ​od sredine devedesetih se okrenuo duhovnoj, ambijentalnoj i ethno muzici. Od Od 1997 intenzivno sarađuje sa ​Ljubom Ninkovićем​ ( еx Svremena na vreme)sa kojim​ je uradio muziku za dosta​ tv emisija, reklama i radio džinglova kao i​ pozorisnih predstava​ (uglavnom​ teatra​Boško Buha​ iz Beograda).​ ​

Njih dvojica su zajedno sa​ Biljom Krstić​ su 2000 godine pokrenuli projekat​ Bistrik. Sa ovom postavom Branko je učestvovao kao basista, aranžer i producent u izradi CD-ova​ Bistrik​ 2001,​ Zapisi​ 2003 i ​Tarpoš​ 2006, kao i u izradi muzike za najgledaniji srpski film svih vremena​ Zonu Zamfirovu.

Danas Branko i Ljuba vode dve etno grupe:​ ​Stupovi i Zanovet​ ​ Branko je 2001 sa Ivicom Stojanovićem pokrenuo etno muzički projekat​ Teodulija, i kao kompletan autor aranžmana učestvovao u izradi CD-ova ​Priče iz davnina​ 2001 i​ Vino Istine​ 2007.​ ​

Velika želja ovog umetnika je da doprinese podizanju etno scene kod nas, kao I da aktivno učestvuje u njenom prezentovanju u inostranstvu.​ Cilj Brankovog samostalnog projekta i muzičkog ateljea​ Divine Sound​ je povezivanje slušaoca sa dubljim slojevima sebe, sa beskrajnim mirom koji svako od nas nosi. CD​ 'Order of Love'​snimljen​ 2005​ je jedan od prvih "new age", "healing" , i "meditative" projekata kod nas. Preko internet izdavačke kuće​Blue Water Records​ muzika sa ovog CD-a se već nekoliko godina downloaduje. Dugi ravni tonovi isprepletani zvucima gitare, glasa​ Marije Mihajlović​ i frulom​ Milinka Ivanovića, veoma brzo i lako uvode u stanje opuštenosti i isceljenja. Uradio je solo albume "Božić Božić" i "Vera".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading