EVRO BOOK na 56. međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji!

Autor:

Zabava

02.04.2019

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1. do 4. aprila 2019. godine održava se 56. međunarodni sajam knjiga za decu u Bolonji.

RepublikaFoto: Promo foto

Sajam knjiga u Bolonji je najveći i najznačaniji sajam knjiga za decu i predstavlja jedan od najvećih svetskih kulturnih događaja. Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se više od 1.400 izlagača iz preko 70 zemalja, a zemlja domaćin ovogodišnjeg sajma je Švajcarska.

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga u Bolonji su izuzetne žene u književnom stvaralaštvu. Mi ćemo sa ponosom predstaviti rad Ane Grigorjev, jedne od najboljih srpskih umetnica u stvaralaštvu za decu, u okviru Evro Book edicije Zaboravljene priče. Najnovija priča iz te edicije koju posebno predstavljamo je „Ole Spavajko”, zaboravljena priča Hansa Kristijana Andersena o omalenom bajkolikom stvorenju koje nežno uvodi decu u carstvo snova.

RepublikaFoto: Promo foto

Štand Evro Book-a, jednog od najvećih srpskih izdavača, i ove, kao i svake godine, privlači veliku pažnju stranih izdavača i ljudi iz sveta knjige. Sajam knjiga u Bolonji, Evro Book će iskoristiti za promociju srpskih autora i ilustratora, a ujedno će uspostaviti saradnju sa renomiranim stranim izdavačkim kućama knjiga za decu. Na ovaj način,

Evro Book, će po povratku sa sajma u Bolonji, najnovije svetske trendove u izdavaštvu predstaviti na srpskom tržištu i obradovati naše najmlađe čitaoce. Evro Book će na ovom sajmu inostranim izdavačima predstaviti nova domaća izdanja za decu – bajke, basne, radne sveske, edukativne knjige i bojanke. Stara izdanja već dugo privlače pažnju brojnih izdavačkih kuća, što se vidi i kroz više od 40 ugovora o prodaji prava u 15 država sveta.

RepublikaFoto: Promo foto

Knjiga koju smo pripremili specijalno za ovaj sajam je bajka „Zlatokosa i tri medveda” iz naše nove edicije Čudesan svet bajki koja će biti u prodaji u Srbiji po povratku sa bolonjskog sajma. Za više novosti sa sajma u Bolonji, pratite nas na društvenim mrežama!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading