Najbolji flamenko gitarista Visente Amigo na 20. Guitar Art Festivalu

Autor: danubeogradu.rs

Zabava

07.03.2019

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj španskog flamenka, najbolji svetski flamenko gitarista Visente Amigo, otvoriće 12. marta od 20.30 u Kombank dvorani jubilarni 20. Guitar Art Festival.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ulaznice za Amigov koncert u prodaji su na blagajni Kombank dvorane i u prodajnim mrežama Tickets.rs (ex Eventim), po cenama od 2.200 do 3.400 RSD, dok je u prodaji i ograničen broj VIP ulaznica po ceni od 4.800 RSD.

U svojoj karijeri Visente Amigo (Vicente Amigo) više puta je posećivao Beograd, a prethodna dva koncerta bila su rasprodata. Posle tačno deset godina Amigo se vraća u Beograd i to će biti prilika da publika premijerno čuje numere sa aktuelnog albuma „Memoria de los sentidos“.

To je album na kome se Amigo vratio svojim tradicionalnim korenima flamenka i na kome je okupio vrhunske flamenko umetnike kao što su Potito, El Pele, Miguel Poveda, Pedro el Granaino i Niña Pastori. Ovim albumom odao je veliku počast svom učitelju i prijatelju Paku de Lusiji numerom „Rekvijem“.

Visente Amigo se danas smatra najboljim svetskim flamenko gitaristom i autentičnim naslednikom velikog Paka de Lusije, kojeg i sam ističe kao svoj najveći uzor.

Amigo je dosad objavio osam studijskih albuma i učestvovao na velikom broju izdanja, a pored superiorne tehnike, izdvaja ga savremenost u muzičkom izrazu, pomoću koje uspešno prelazi žanrovske granice čime je stekao ugled među širokim auditorijumom.

Osim veoma uspešnih albuma „Ciudad de las Ideas“ i „Un Momento en el Sonido“, publika pamti Amiga i sa veoma popularnih kompilacija „Flamenco Chill“.

Sarađivao je sa uglednim imenima kao što su Alehandro Sanz, Kaled ili Miguel Bose, a sa Stingom je snimio i veliki hit „Send Your Love“. Dosad je nastupao sa najvećim savremenicima na gitari kao što su Pako de Lusija, Al di Meola, Džon Meklafin, pa čak i sa rok imenima kao što su Džo Satrijani, Stiv Vai, Kit Ričards i Bob Dilan.

Među brojnim drugim, Amigo je osvojio i Gremi nagradu za najbolji flamenko album u 2001. godini, a prestižni magazin „Guitar Player“ iste godine ga je proglasio za najboljeg svetskog flamenko gitaristu. Visente Amigo danas predstavlja jednog od najtiražnijih gitarista sveta, a njegovi koncerti i reakcije publike su po pravilu eksplozivni.

Prošli koncerti u Beogradu 2005. i 2009. godine, takođe su bili u okviru Guitar Art Festivala. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading