Mnogo ćeš mi nedostajati dobri moj ćale: Dragan Bjelogrlić se dirljivim rečima oprostio od Marka Nikolića!

Autor: K.S. - A.A

Zabava

05.01.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj prijatelja i kolega poznatog glumca okupio se danas u Narodnom pozorištu kako bi odao poslednju poštu poznatom glumcu Marku Nikoliću.

RepublikaFoto: Republika.rs
Poslednje zbogom ćale... Dragan Bjelogrlić...

Glumci Dragan Bjelogrlić i Gorica Popović su bili jedni od kolega koji su emotivnim porukama na sceni Narodnog pozorišta uputili poslednje reči glumačkoj legendi. 

- Bio je najpopularniji i najomiljeniji glumac. Vozio se prevozom, a njegovim obožavaocima nije bilo čudno, bio je jedan od njih, naizgled običnih ljudi. 

Marka sam upoznao kao dečak na snimanju Boška Buhe koga smo mi njegovi ždrepci zvali ćale, posle mi je stvarno postao ćale u Boljem životu. Godinama kasnije sam ga oslovljavao sa ćale, a on mene sa sine. U svojoj poslednjoj ulozi Marko je odigrao čoveka koji peca i koji je napravio brod. Snima se scena kako odlazi brodom, dan je tmuran, oblaci se razmiču, zalazi sunce, a Marko otplovljava.  Snimanje se završilo, Marko je bio umoran ali zadovoljan scenom. Rekao je tada: “Što nisam stvarno otplovio”. Marko ja te vidim na tom brodu kako ploviš ka mirnim lukama za kojima si tragao.
I možda se sretnemo u nekim od tih luka, uzmeš gitaru i zapevamo, do tada mnogo ćeš mi nedostatku dobri moj ćale, Gigo moj dobri - poručio je Bjela.

- Dragi Marko teško je oprostiti se sa tobom danas. Pre samo mesec dana vraćali smo se kući, entuzijastično si pričao o svom brodu, šta treba uraditi, kako ćeš ga sređivati...a pred ulazak rekao si: Vidimo se... Nismo se videli. Marko kao Giga se brzo istoličio u najomiljenije glumce publike. A on se gospodski i često preskromno nosio sa popularnošću. U Pogrešnom čoveku, poslednjem našem projektu magija je biti na setu s njim. Ta magija je u toj njegovoj jednostavnosti. Pričali smo o životnim stvarima. Nije hteo da bude samo glumac, želeo je da bude prijatelj, da uživa, da se bavi ribolovostvom. Velika je praznina i teško je - rekla je drhtavim glasom Gorica Popović.

Počast glumcu odata je dugotrajnim aplauzom, koji je trajao skoro 10 minuta.
Među prisutnima bili su i Caci Mihajlović, Radoslav Zelenović, Rada Đuričin, Igor Đorđević, Petar Božović, Vučić Perović, Zoran Simjanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading