Upravo ga gledamo u poslednjoj ulozi: Marko Nikolić pred smrt snimao je ovu seriju!

Autor:

Zabava

03.01.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda srpskog glumišta, Marko Nikolić (73) preminuo je juče u KBC Zvezdara, a za sobom je ostavio vrednu zaostavštinu glumačkih uloga i u svakoj je dominantan njegov lični pečat.

Foto: youtube.com
Umetnik do poslednjeg daha... Marko Nikolić

Poznat po ulogama u serijama "Vuk Karadžić", gde je tumačio Karađorđa i još upečatljiviji kao Giga Moravac u "Boljem Životu", Marko je odigrao ogroman broj rola i ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

Foto: youtube.com
Tri legende... Marko Nikolić, Predrag Ejdus i Bogdan Diklić

Njegove uloge i u poznim godinama ostale su upečatljive, a poslednja koju je odgrao jeste u seriji "Žigosani u reketu" koja se upravo emituje na "Top" kanalu, gde tumači lik ostarelog pukovnika koji nije razgovarao sa sinom. Svoju poslednju ulogu Marko je odigrao sa Predragom Ejdusom, koji tumači ulogu starog advokata koji sanja monarhiju.

Serija je doživela veliku popularnost, a obojici glumaca je ovo bila poslednja uloga.

Producent serije "Žigosani u reketu" Dragan Bjelogrlić svojevremeno je igrao svoju prvu ulogu sa Markom Nikolićem u legendarnoj seriji "Bolji život".

Marko Nikolić biće sahranjen 5. januara u 14:30h na Novom groblju, a opelo će biti održano u 14h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading