Strahovao od smrti! Ovako je Marko Nikolić govorio o svojim porocima

Autor:

Zabava

02.01.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Marko Nikolić preminuo je u toku jučerašnjeg dana, a njegova ćerka Mina podelila je tužnu vest na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Odrekao se cigareta i alkohola da bi duže živeo... Marko Nikolić

U intervjuu koji je dao u martu ove godine, čuveni Giga Moravac govorio je, između ostalog, i o smrti kao i čega se odrekao da bi sačuvao život. Na žalost, to izgleda nije bilo dovoljno:

- Ne bih da lažno morališem, prestao sam da pijem i pušim iz straha. Straha od smrti. Kada sam pre tri godine saznao da imam teško oboljenje, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovek spreman da uradi sve samo da bude živ - izjavio je Nikolić koji je priznao da se suočio sa ozbiljnim strahom od smrti.

Foto: Printskrin/Bosko buha
Otišao u legende...

Međutim, glumac nije krio da je vodio neuredan život u jednom momentu, a onda je sve to ispravio:

- Pušio sam od trinaeste, a pio od sedamnaeste godine. Počeo sam u gimnaziji sa vinjakom, kao student prešao sam na stomakliju, a posle na votku, pa opet na vinjak. Ništa od toga mi sada ne nedostaje - izjavio je tada za "Gloriju" legendarni Giga. 

- Cigare mi se čak i gade, a što se alkohola tiče, jedino leti poželim pivo, ali ga ne uzmem - govorio je Marko.

U ovom intervjuu Nikolić je otkrio i da postoji još jedan razlog zbog kog je prestao da pije i to veoma ozbiljan:

- Nisam od onih koji mogu da se zadrže samo na jednoj čaši. Da je tako, živeo bih 120 godina. Pošto tako ne umem, ne pijem uopšte - dodao je istaknuti umetnik koji ipak nije uspeo da učini svima čast i živi toliko.

Foto: Printskrin/Užička republika
Još jedna glumačka legenda nas napustila... Nikolić

Marko Nikolić preminuo je u 73. godini u Beogradu. Čuveni glumac rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading