Poslednja pesma Neše Leptira objavljena posle 28 godina!

Autor:

Zabava

12.12.2018

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštovaoci Poslednje igre leptira danas imaju mogućnost da pogledaju spot i konačno čuju "Suze sa zvezda padaju" na Jutjubu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Neša Leptir...

Poslednji stihovi večitog dečaka i pesnika širokog osmeha Nenada Radulovića Neše Leptira zapisani su na poleđini lekarskog recepta dok je u bolnici grabio poslednje uzdahe. Neša nije stigao da napiše melodiju, a porodica je 28 godina čuvala pesmu i čekala pravi trenutak, pa poštovaoci Poslednje igre leptira od danas u podne mogu da pogledaju spot i konačno čuju "Suze sa zvezda padaju" na Jutjubu.

- Čekao se samo pravi trenutak, da pravi ljudi to preuzmu i oslikaju na najbolji mogući način u duhovnom smislu, a to su Milan Đurđević i Neverne bebe. Đurđević je prihvatio veliku odgovornost - da posle večnih hitova Poslednje igre leptira uz koje su odrastale generacije "Nataša", "Vrati se", "Srce od meda", "Umiru jeleni", "Grudi balkanske" - komponuje pesmu koja bi se dopala i samom autoru - otkrio je za Sputnjik Željko Radulović, Nešin brat.

Presudan momenat za nastanak kompozicije bilo je i Đurđevićevo lično poznanstvo sa Nešom Leptirom. U nekom trenutku zamenio je klavijaturistu u bendu, svirali su u Čairu pred hiljadama ljudi, zajedno putovali, a to je bio, dodaje frontmen Nevernih beba, najbolji način da se upozna večiti dečak Neša.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Bio vrhunski umetnik...

- Emocija koja me je vodila je upravo ona protkana u pesmi nastaloj u bolničkoj postelji. Tako je došla i inspiracija, odjednom, kao da vas muzika vodi, a ne da je pišete. Videćete, biće to velika pesma, njegov oproštaj od sveta, od ljudi, ali to je Neša... I ovde on slavi život, duboko voli sve. Pesma je u stvari pobeda života... Moramo se vratiti suštinskim autoritetima, ljudima koji su ostavili neko delo iza sebe, a Neša je ostavio veliki trag - poručuje Đurđević, kompozitor i aranžer.

Pred njegove oči ovaj tekst je prvi put došao u Lajkovcu, baš na večeri kada je njegov bend svirao u Nešinu čast. U povratku kući te noći, imao je, kaže, neverovatan emotivni naboj od svega što mu se desilo.

- Ova pesma je morala da dođe do nas. Kada smo počeli da pričamo o njoj sa Željkom, znali smo da ćemo napraviti nešto epohalno. Prouzrokovala je buru u meni, tekst sam pročitao dva-tri puta, mislim da je drugu ili treću noć već izašlo pola pesme - dodaje Đurđević.

Mladi život Neše Leptira završio se 12. februara 1990. u 31. godini. Uz muziku, ostaće upamćene njegove komičarske bravure u Indeksovom radio-pozorištu. Oni koji su imali privilegiju da ga poznaju, kažu da je obožavao život i da se nije predavao ni onda kada su sve bitke bile izgubljene.

"Dogovorićemo se", napisao je na kraju na lekarskom receptu sa znakom usklika i tako one koji ga vole ostavio na još jednom novom početku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading