NAJBOLJE OD IZRAELA Dani izraelskog filma od 20. septembra u Kulturnom centru Beogarda

Autor:

Zabava

18.09.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji filmske umetnosti imaće priliku da se od 20. do 23. septembra upoznaju sa izraelskom kinematografijom u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Na programu sedam nagrađivanih i žanrovski različitih ostvarenja, a ulaznice koštaju 300 dinara.

RepublikaFoto: Promo
Festival otvara "Izraelska ljubavna priča"

U godini kada se obeležava 70 godina postojanja države Izrael i kinematografije te zemlje, publiku očekuje sedam nagrađivanih i žanrovski različitih filmskih ostvarenja koja jedinstvenim stilom prikazuju multikulturalnost izraelskog društva, ističu iz Kulturnog centra Beograda.

Festival 20. septembra otvara film "Izraelska ljubavna priča" iz 2017. godine, istorijska drama u čijem centru je ljubavna priča koja se dešava tokom burnog perioda rađanja države Izrael.

Autor filma Dan Volman dolazi u Beograd i on će nakon projekcije, u razgovoru sa Miroljubom Stojanovićem, urednikom izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije, govoriti o svom bogatom stvaralačkom opusu, značaju savremene izraelske kinematografije i odgovarati na pitanja publike.

Tokom festivala, publika će biti u prilici da upozna i oseti Izrael kroz psihološke i porodične drame, ljubavne i priče o odrastanju, kroz likove koji tragaju za srećom i identitetom u okviru različitih životnih, istorijskih i društvenih okolnosti.

Tako film "Spasavajući Netu" poznatog reditelja Nira Bergmana govori o susretu četiri žene sa misterioznim strancem po imenu Neta koji ih navodi da preispitaju smisao svog životnog puta. U porodičnoj drami "Lične stvari" glavni likovi rešavaju probleme koji ih tište u okviru specifičnog socio-političkog i kulturnog konteksta.

"Nedelja i jedan dan" je tragikomedija u kojoj se roditelji suočavaju sa gubitkom sina, "Poslastičar" je ljubavna drama interesantnog zapleta, ostvarenje "Skele" je o odrastanju i ličnim afinitetima naspram roditeljskih očekivanja, dok "Zaveštanje" za temu ima holokaust i čoveka koji je spreman da zarad istine žrtvuje sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading