Vilem Defo: Posetio me duh Van Goga

Autor:

Zabava

05.09.2018

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vilem Dafo je na čuvenoj Mostri predastavio novi film u kom igra Vinsenta Van Goga. I dok se mnogi kritičari slažu da je glumac "pljunuti" slikar i jedan od glavnih favorita za nagradu, kustosi će imati noćne more od onoga što je Dafo ispričao na festivalu u Veneciji.

RepublikaFoto: promo/veneciafestival
Slavni glumac jezivo podseća na čuvenog slikara

Slavni glumac je podelio s novinarima kako ga je reditelj i slikar Džulijan Šnaleb, dok su prelistavali "izgubljen" skicen blok umetnika iz vremena dok je boravio u Arlu, pogledao kao da je zaposednut. 

- Na rukama smo imali bele rukavice i oprezno smo prelistavali beležnicu sa skicama, a onda me u jednom trenutku Džulijan zgrabio za ruku i udario njom po jednoj od skica. Bilo je to kao u "Isterivaču đavola". Džulijan je zapravo pokušao da obavi transmisiju, da uspostavi vezu između mene i Van Goga... i čini se da je uspelo - naveo je glumac, koji se već jednom uhvatio u koštac s demonima kada je glumio reditelja Paola Pazolinija.

Iako se oko autentičnosti pomenute beležnice s Van Gogovim skicama lome koplja, Dafo je uveren da je ona originalna.

- Tokom snimanja u poljima oko Arla i u mentalnoj bolnici u Sen-Remiju, gde je Van Gog pisao da neprekidno čuje urlike i užasna zavijanja poput životinja u zverinjaku, prolazili su mi trnci niz kičmu. Osetio sam ga blizu sebe - dodao je glumac.

Svetski mediji prenose da se kritičari na Lidu slažu da je Dafo "pljunuti" Van Gog i jedan od glavnih favorita za nagradu, a pojedini već predviđaju da će film "At Eternit's Gate" biti i jedan od najozbiljnijih kandidata za Oskara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading