Biković stiže u Ravno selo: Kultura nije rezervisana za metropolu!

Autor:

Zabava

22.06.2018

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi Ravno Selo film festival počenje u subotu, 23. juna, a glavni gosti će biti glumci Miloš Biković, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić i Radoš Bajić.

RepublikaFoto: instagram.com/bikovic
Specijalni gost festivala: Miloš Biković

"Kultura nije rezervisana za metropolu. Naprotiv, autentičnost kao neodvojivi deo kulture upravo potiče iz male sredine. Intima i skrivenost od očiju, pogleda, procena, sudova... upravo se tamo u toj ,,zabiti” rađa pogled na svet koji može da stvara. A to je pogled na svet neobremenjen tuđim mišljenjem. Taj pogled na svet je iznad dnevno-političkih dešavanja, čist je kao u deteta, zaljubljen je u igru i zagledan u oblake. Takav je i stvaralački čovek. Iskren, čist i odan igri...", poručio je Miloš Biković, ne skrivajući zadovoljstvo što će biti na 2. Ravno Selo film festivalu.

Festival će biti održan do 25. juna, do kada će biti predstavljene četiri programske celine.

"Naši programi obuhvataju filmske radionice u kojima edukujemo mlade zainteresovane za film, većinom srednjoškolce, prikazujemo njihove amaterske školske filmove, studentske filmove i najzad dugometražne debitanske filmove. Na filmskim lekcijama imaju mogućnost da čuju savete i iskustva naših renomiranih filmskih autora, glumaca i producenata. Ravno Selo film festival zaista postaje rasadnik talenata i filmskih priča, koji će se, nadamo se, uvećavati iz godine u godinu", kaže Nada Savić, umetnička direktorka festivala.

U okviru programa Dugometražni debitanski film biće prikazano pet debitanskih ostvarenja, dok će se u okviru program Kratkometražni omladinski film prikazati studentski filmovi domaćina ovog programa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineski filmovi projekta Looking China.

Program Filmske radionice omogućava mladima da tokom festivala snime tri kratka filma na izabranu temu i premijerno ih prikažu tokom Svečanog zatvaranja u poslednjoj festivalskoj večeri.

Najbolji od njih biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu.

U okviru programa Filmske lekcije biće održana dva predavanja, o produkciji filmova i serija koje će voditi Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma, dok će predavanje o distribuciji održati Daniel Birdman Ripštajn, producent i distributer iz Meksika.

Plaketu Zlatni klip za mladog autora i Prvi metar u selekciji kratki omladinski film, dodeliće stručni žiri, a nagrade će dodeliti i publika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading