Završeno snimanje filma "Zaspanka za vojnike"

Autor:

Zabava

12.12.2017

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimanje filma "Zaspanka za vojnike" Predraga Antonijevića uspešno je završeno. Premijera filma održaće se 9.oktobra sledeće godine kada ćemo svi zajedno, dostojno obeležiti veliki jubilej stogodišnjice Prvog svetskog rata!

RepublikaFoto: Promo foto
Zaspanka za vojnike uskoro u bioskopima

Film je nastao u produkciji firmi Film Danas, Danedilon i Komuna, uz podršku Avala filma i Contrast studia sniman je u periodu od septembra do decembra ove godine na teritorijama opština Bela Crkva, Vršac i Beograd na preko dvadeset lokacija. U filmu je učestvovalo preko četrdeset glumaca, dvesta statista, veliki broj kaskadera i pirotehničara, kao i dve ergele konja. 

RepublikaFoto: Promo foto

"Zaspanka za vojnike" 

Sinopsis   

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik I svetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na  proslavu dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom. Stevan je tada otišao na iznenadno odsustvo, kasnije je prekomandovan i jedan od razloga što dolazi na postavljanje kosturnice je što želi da sazna šta je bilo sa njegovim prvim ratnim saborcima, posebno neposredno nadređenim poručnikom Aleksandrom.

RepublikaFoto: Promo foto

Susreće samo ostarelog komadanta jedinice, kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški ali i radosni momenti kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski.

Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve-  Aleksandar se svesno žrtvovao za Stevana dajući mu odsustvo i rizikujući i vojni sud i život. U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate - jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovavo svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading