Top 5 filmova u 2019. godini

Autor:

Zabava

31.12.2019

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja kinematografska ostvarenja tokom 2019. godine predstavljaju živi dokaz šta film može da učini kada se kreativna energija oslobodi do maksimuma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se bliži kraj godine i stidljivo počinje sezona dodele filmskih nagrada, tako i ugledni svetski mediji objavljuju svoj izbor najboljih filmova u 2019. - jedan od njih svakako je magazin "Roling stoun". U pet najboljih uvrstili su filmove velikana poput Skorsezea i Tarantina, ali i pojedinih autora čije vreme tek dolazi.

1. Džoker

Remek-delo Toda Filipsa u Srbiji je pogledalo je preko 300.000 gledalaca i time ga uvrstilo u zvezdano nebo filmske umetnosti u našoj zemlji. 

U izdanju koje će se proučavati decenijama, Hoakin Finiks igra neuspešnog komičara Artura Fleka koji postaje brutalni osvetnik.

Finiks i režiser Filips pogađaju srž kontroverzi o nasilju, navodi "Roling stoun", ističući da "Džoker" crpi inspiraciju iz filmova Martina Skorsezea, poput "Taksiste" ili "Kralja komedije".

 

 

2. Bilo jednom u Holivudu 

Ko bi se drugi, osim Kventina Tarantina, usudio da napravi drugarsku komediju sa ubilačkom porodicom Menson koja vreba u pozadini, pita se "Roling stoun".

List posebno hvali glavne glumce - Leonarda Dikaprija i Breda Pita, kojem daju šanse za prvog Oskara u karijeri. Pokazuju i razumevanje za rediteljivo "prepravljanje" istorijskih činjenica prema sopstvenom moralnom pogledu na svet, parafrazirajući citat iz filma: "On je Kventin j**** Tarantino, i nemojte to zaboraviti!"

 

 

3. Parazit 

Remek-delo korejskog reditelja Bong Džun Hoa izgleda da leči averziju Amerikanaca prema titlovima, duhovito zapaža "Roling stoun", osvrćući se na ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme i nesumnjivog favorita za Oskara za strani film.

Kako se ističe, "Parazit" počinje kao komična društvena satira o klasama da bi prerasla u horor o parazitskoj prirodi pohlepe.

4. Le Man '66: Slavna 24 sata

Iako nije na spisku poznatog magazina, ovaj film je dobio najviše ocene i prave ovacije kritičara i VIP posetilaca, tokom 44. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu (TIFF 2019), a pored odlične priče i fantastičnog glumačkog para Met Dejmon-Kristijan Bejl, visoku ocenu dobio je i režiser Džejms Mangold.

 

 

Glavne zvezde crvenog tepiha u Torontu bili su baš Dejmon i Bejl, glavni protagonisti uzbudljive akcije o sukobu čuvenih proizvođača automobila šezdesetih godina prošlog veka.

Dvojica uglednih glumaca ističu da su, posle ovog filma o zanimljivom pokušaju "Forda" da izgradi trkački automobil koji bi "izašao na crtu" dugogodišnjem dominantnom "Ferariju", stekli posebnu naklonost i poštovanje prema vozačima trkačkih automobila.

5. Bračna priča

Drama Noe Bombaha, još jedan dragulj u "Netfliks" produkciji, donosi nam prizore iz braka koje ne možete da ne shvatate lično, piše "Roling stoun".

Adam Drajver i Skarlet Johanson briljiraju u glavnim ulogama, a film će vas naterati da se smejete, i da plačete, ponekad u isto vreme, navodi američki magazin.

Ovu porodičnu dramu prate odlične kritike sa festivala u Veneciji, Torontu, Njujorku, a dobila je i šest nominacija za Zlatni globus 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading