(VIDEO) Tuga božja! Slavnog srpskog glumca na smrt pretukli: Huligani nisu gonjeni krivično!

Autor: Alo.rs

Zabava

28.11.2019

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 18 godina na beogradskom Zelenom vencu na smrt je pretučen glumac Dragan Maksimović-Maksa. Napadači mislili da je romske nacionalnosti. Niko nije odgovarao za zločin.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Dragan Maksimović Maksa

Čuveni Dragan Maksimović poznatiji kao Maksa proslavio se brojnim ulogama u karijeri koja je bila duga pune tri decenije. Njega su 2001. godine ispred nekadašnjeg restorana "Beli grad" pretukli huligani, naočigled prolaznika.

Po rečima prijatelja koji su ga posećivali u bolnici pretučen je jer su huligani mislili da je Rom. On u tom trenutku nije želeo da se obračunava sa njima jer je imao operisano oko zbog katarakte. Imao je prelom butne kosti i karlice, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja lekari nisu mogli da ga operišu.

Čitav događaj i njegova smrt nisu bili predmet medijske pažnje, niti je bilo ikakvih reakcija. Nešto više od dva meseca kasnije, tačnije 4. februara 2001. godine preminuo je od embolije. Dok je boravio u postelji nije želeo da sarađuje sa policijom i bilo šta govori o napadu, već je tražio da se ti mladi huligani ne gone krivično. Preminuo je u 52. godini života.

Glumio je i u filmovima "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Pad Italije", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Stršljen", "Lepa sela, lepo gore".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading