DANAS POKLONI: Republika i Beldocs poklanjaju ulaznice za tri filma!

Autor:

Zabava

07.05.2019

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru 14 selekcija, na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs koji se održava od 8. do 15. maja u više bioskopskih dvorana, premijerno će biti prikazano preko 100 filmova iz celog sveta, a portal Republika i Beldocs su vam obezbedili 3 x 2 ulaznice za tri projekcije zakazane za četvrtak 9. maj!

Foto: Promo foto

Da biste ušli u konkurenciju za osvajanje karata, potrebno je da danas (utorak, 7. maj) u 10 časova najbrži čitalac/čitateljka pošalje svoje ime i prezime, broj telefona i naziv filma koji bi voleli da pogledaju na imejl-adresu: marketing@srpskitelegraf.rs.

Ovog puta smo vam namenili ulaznice za filmove - "Manu", "Srce" i "Ronjenje - Rituali u vodi".

Najbrže ćemo direktno kontaktirati i obavestiti o načinu preuzimanja poklona.

Osim istorijskih, umetničkih, biografskih, političkih i mnogih drugih tema, publika će imati priliku da uživa u dokumentarcima koji se bave porodičnim pričama. Predstavljamo vam tri takva filma - intimno zabeležen portret čuvenog belgijskog reditelja Manua Bonmariagea koji je snimila njegova ćerka, zatim priču o ljubavi kao večno inspirativnoj temi, i film o bebama koje od malih nogu sa roditeljima vežbaju u bazenu i tako stiču kako njihovo, tako i poverenje u sebe.

Manu 

Emmanuelle Bonmariage, Belgija, 2018, 92' 

Festivals IDFA 2018

Četvrtak 9. maj / 16.30 / Muzej Jugoslovenske kinoteke – Kosovska

Manu je upečatljivo jedinstven i dirljiv dokumentarni portret veoma jedinstvenog, beskompromisnog i kreativnog čoveka, belgijskog reditelja Manua Bonmariagea.

Film putuje kroz njegov život i dela, intimno zabeležen od strane njegove ćerke Emmanuelle. Razigrana izjava ljubavi dokumentarnom filmu i humanosti, između oca i ćerke, Manu je inspirativno slavlje beskrajno znatiželjnog uma, usred bolesti koja polako utiče na njegovo pamćenje.

O rediteljki: Emmanuelle Bonmariage je obučena glumica. Počela je svoju karijeru između bioskopa i pozorišta, igrajući svoje prve uloge u kratkim filmovima. Napisala je i snimila predstavu Le soleil luit pour tout le monde (Sunce sija za svakoga). Autorka je dva kratka filma, Les provisions i Contre sens. Manu je njen prvi film.

Srce

María Antón Cabot, Španija, 2019, 65'

Festivali Dok Leipzig 2018, Sevilla 2018 (Deluxe award)

Četvrtak 09. maj / 17.00 / DKCB Q&A

RepublikaFoto: Promo foto

Pitamo uzbuđene, hiper-povezane i uznemirene mlade ljude o njihovim porivima. Da nađu ljubav. Da probude želju. I u toj nestvarnosti u kojoj je sve zbunjeno, Ana takođe pronalazi svoj poseban način osećanja.

Leti su parkovi prepuni bedara, ruku i pupaka mladih koji traže ljubav i buđenje želje. Među svim tim likovima, Ana iskosa gleda na sve oko sebe, dok flertuje na Tinderu. Od nervoze, od smeha, od utrobe. Ovo je jedini način da se oseti ljubav i želja.

O rediteljki: U 2009. godini María Antón Cabot osniva filmski kolektiv lacasinegra posvećen eksperimentisanju sa novim vizuelnim formatima i sredstvima. Njeni radovi prikazani su u Centro Centru (Madrid), CCCB-u (Barselona), Tabakaleri, izložbi savremene umetnosti u Ženevi ili Progr Fondaciji (Bern). Godine 2013. režirala je, u sklopu lacasinegre, film Pas à Genève. <3 je njen prvi dugometražni film.

Ronjenje - Rituali u vodi (Dive – Ritual in water)

Elín Hansdóttir, Anna Rún Tryggvadóttir, Hanna Björk Valsdóttir, Island, 2019, 72'

Festivali Salem 2019

Četvrtak 9. maj / 20.00 / Muzej Jugoslovenske kinoteke - Kosovska

Foto: Promo foto

Pored oronulog bazena uz okean i planine, Snorri, pionir časova plivanja za decu, dočekuje bebe ceo dan, šest dana u nedelji. On je tamo već 25 godina, bazen postaje svet za sebe gde bebe rone, stoje na njegovom dlanu, pevaju i gde su srećne.

Već 28 godina islandske bebe i njihovi novi roditelji na jedinstven način se povezuju u oronulom bazenu nedaleko od okeana i planina. Šest dana u nedelji, Snorri, pionir i vizionarski trener plivanja, stvara jedinstveni svet u kojem bebe stoje na njegovom dlanu i plivaju pod vodom otvarajući linije neverbalne komunikacije, stičući poverenje svojih roditelja.

O rediteljima: Anna Rún Tryggvadóttir je islandska umetnica sa sedištem u Berlinu. U svom radu postavlja strukture koje olakšavaju procesnu ili kinetičku akciju. Strukture održavaju kretanje ili kultivišu ponašanje uključenih materijala. Bilo kroz kiparsku instalaciju ili dvodimenzionalnu dokumentaciju procesa, fokus se stavlja na materijale i njihov potencijal i aktivnost. Cilj rada je oscilirajući fokus iz perspektive gledaoca na narativ samih materijala u kontinuiranom procesu.

Elín Hansdóttir je islandski umetnik sa sedištem u Reykjaviku i Berlinu. Njene instalacije uvek su vezane za mesto i fokusiraju se na iskustvo gledalaca izgrađenih krajolika kroz manipulaciju arhitektonskim oblicima, slušnim elementima i optičkom igrom.

Hanna Björk Valsdóttir je režiserka i producentkinja. Ronjenje - Rituali u vodi je njen prvi dugometražni film kao režisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading