U Kinoteci remasterizovani "Ko to tamo peva", "Varljivo leto 68", "Maratonci trče počasni krug" i drugi klasici

Autor: Tanjug, Republika

Zabava

07.04.2019

03:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revija digitalno restauriranih klasika srpske kinematografije organizuje se 6. i 7., a zatim od 23. do 25. aprila, u sali "Makavejev" Jugoslovenske kinoteke.

Foto: youtube.com/brkicObrez// boba jevtic/promofoto
Klasici srpskog filma

Ciklus otvara „Ko to tamo peva“ (1980) Slobodana Šijana. 

Slede "Kad budem mrtav i beo" (1967) Živojina Pavlovića, "Specijalno vaspitanje" (1977) Gorana Markovića, "Maratonci trče počasni krug" (1982) Slobodana Šijana, "Lepota poroka" (1986) Živka Nikolića, "Varljivo leto 68" (1984) Gorana Paskaljevića.

Na programu će biti i "Petrijin venac" (1980) Srđana Karanovića, "Nacionalna klasa" (1979) Gorana Markovića, "Tri karte za Holivud" (1993) Božidara Bote Nikolića i "Miris poljskog cveća" (1977) Srđana Karanovića. 

Digitalno restaurirane verzije ovih filmova prethodno su izazvale veliko interesovanje na specijalnim projekcijama u Jugoslovenskoj kinoteci.

Projekat ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. 

Ovim projektom započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading