PRVI INTERVJU MLADOG GLUMCA FILIPA HAJDUKOVIĆA!

Autor:

Zabava

21.08.2017

05:54 >> 18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čast da se ostvari u ulozi prvog srpskog arhiepiskopa dobio je student četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti Filip Hajduković.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Glumac Filip Hajduković

Kada se prijavljivao za kasting "Košutnjak filma", Filip nije puno razmišljao, bilo je dovoljno da dobije priliku i zaigra u filmu "Princ Rastko srpski" po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Miroslava Lekića.

- Što je kasting dalje odmicao i što sam se više upoznavao sa tekstom, sve više me je privlačila uloga Rastka jer naravno da je ogroman izazov igrati jednu od najuticajnijih srpskih istorijskih ličnosti - počinje mladi glumac razgovor za Srpski telegraf.

Prve scene su već snimljene, kakva su iskustva i u radu s velikim glumcima?

- Imao sam već prilike da u Ateljeu 212 stanem uz velike glumce poput Mikija Krstovića, Gorice Popović, Dare Džokić i Tihomira Stanića. Za mladog glumca, kad je na sceni ili u kadru, sve može da bude i stresno i izazovno, ali je ohrabrujuće kad je pored profesionalaca. Onda ste u sigurnim rukama i svakog dana možete da učite. Uz dosta treme vrlo se radujem saradnji i sa imenima kao što su Žarko Laušević, Nataša Ninković i drugi. 

Sa čime vam je bilo najteže da se pomirite kad je reč o Rastkovom liku?

- Ono što mi trenutno deluje najteže za igru jeste to što takvu ličnost treba prikazati kao živog čoveka sa svim manama i vrlinama. U filmu je pretežno prikazan njegov tinejdžerski život i odgovornost je velika dočarati što uverljivije kako jedan takav dečak postaje to što je postao, bez mistifikacije.

Priča o Rastku je priča o svojevoljnom odricanju radi nesigurnog ishoda. Koliko je vaša generacija sklona takvoj žrtvi?

- Sve je više onih koji nisu skloni riziku i koji radije ostaju u zoni komfora, što i nije za osudu, jer je sada drugačiji sistem vrednosti. Mada svaki mladi čovek koji je odlučio da se bavi umetnošću danas čini baš to - svojevoljno odricanje radi nesigurnog ishoda.

Šta bismo mogli da naučimo od Nemanjića? 

- Od pojedinih Nemanjića može mnogo toga da se nauči jer su oni, između ostalog, ulagali u podizanje manastira, koji su bili ne samo sedište duhovnosti već i obrazovne institucije i stecišta kulture. Dakle, ulagali su u naredne generacije i suštinsko oplemenjivanje i jačanje naroda.

Ko su vam bili uzori dok ste bili mali, a na koga se danas ugledate?

- Spajdermen i moj otac jer je znao svaku igračku da popravi! A danas, svi oni koji su istrajali da rade svim srcem ono što vole, da već sad ili jednog dana mogu od toga da žive, a da usput nikoga nisu ugrozili.

Koju ulogu nikada ne biste prihvatili i zašto?

- Onu koju ne mogu da razumem.

Pogledajte slike sa snimanja serije Nemanjići u kojoj Filip glumi Rastka Nemanjića:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading