Pobednik festivala Herceg Novi od 10. avgusta u bioskopima

Autor: Tanjug

Zabava

08.08.2017

10:20 >> 08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarska drama "Slava" scenarista i reditelja Kristine Groževe i Petra Valčanova, koja je osvojila četiri nagrade na 31. Filmskom festivalu Herceg Novi, od 10. avgusta biće na redovnom repeartoaru srpskih bioskopa, najavio je danas distributer "MegaKom film".

RepublikaFoto: Tanjug
Herceg Novi

"Slava" je drugo ostvarenje Groževe i Valčanova u njihovoj "trilogiji filmova inspirisanih novinskim naslovima", koja istražuje teme kao što su korupcija, klasne razlike i ruralno-urbana podela u savremenom društvu.

Slavljen kao heroj od strane vlasti gladne propagande, glavni lik ove drame postaje pijun birokratskog sistema.

Srpska publika će imati priliku da pogleda film "Slava" u bioskopima "Takvud" i "Fontana" u Beogradu, "Eurosinema" u Subotici i "Vilin grad" u Nišu.

O filmu:

Canko Petrov, radnik na železnici, pronalazi milion leva na železničkoj pruzi. On odlučuje da čitavu sumu novca odnese u policiju, a država ga nagrađuje novim ručnim satom, koji ubrzo nakon toga prestaje da radi. U međuvremenu Julija Staikova, direktor PR sektora u Ministarstvu saobraćaja, gubi Petrov stari "Slava" sat, koji je nasledio od oca. Tu počinje njegova očajnička borba da povrati svoj stari sat, kao i svoje dostojanstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading