Palma ugostio ekipu filma "Kralj Petar Prvi"

Autor: Republika

Zabava

09.12.2018

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kulturnom centru u Jagodini održana je konferencija za novinare povodom premijere filma "Kralj Petar Prvi", kojoj su prisustvovali glavni protagonisti na čelu sa glavnim glumcem Lazarom Ristovskim i rediteljem Petrom Ristovskim u prisustvu 80 Jagodinaca koji su statirali u tom filmu.

RepublikaFoto: Republika

Njih je u ulozi domaćina dočekao predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma koji je između ostalog najavio i proširenje zgrade Kulturnog centra.

PALMA : ALBANSKA GOLGOTA I DANAS TRAJE

- Velika je čast za naš grad da nam dođe Kralj Petar Prvi u liku Lazara Ristovskog, koga cela Srbija poštuje i ceni za sve što je do sada radio, a posebno zbog ovog filma koji govori o albanskoj golgoti srpskog naroda, u trenutku kada treba da pokažemo celom svetu šta su sve tada Srbi doživeli. Ja se nadam da će ovaj film gledati oni koji poslednjih godina rade protiv Srbije, a kada to kažem mislim na nekoliko evropskih zemalja i jednu koja je preko “bare” . I nadam se da će Lazar Ristovski i ekipa koja je realizovala taj film biti sugestivni na one koji ga budu videli, šta su Srbi sve doživeli i koliko je Srba bačeno u plavu grobnicu, a danas se ponovo javila neka albanska golgota u liku Haradinaja i Tačija” , rekao je Dragan Marković Palma.

- Statisti iz Jagodine imali su učešće u jednom veoma važnom filmu sa veoma važnom porukom u 21. veku. I kada smo već u Kulturnom centru želim da najavim njegovo proširenje. Sredstva su obezbeđena i u planu nam je da Kulturni centar proširimo i napravimo još jednu salu i to bioskopsku. Glumci iz ovog grada imaće svoj prostor za vežbanje, napravićemo dom za mlade sa prostorijom od 300 i nešto kvadrata. Otvaranje nove sale sa novim prostorijma za glumce zakazano je za 30. seprembar - rekao je Marković.

LAZAR RISTOVSKI : HVALA PALMA, HVALA JAGODINO

Proslavljeni glumac Lazar Ristovski zahvalio se javno Markoviću na pomoći u snimanju filma.

- Prijatelju moj zahvaljujem ti još jednom jednom za ono što si ti stvarno zaslužio. U najtežem trenutku kada nam je pomoć bila neophodna, ti si se pojavo i pomogao si nam ti, tvoj grad i tvoji sugrađani - rekao je Lazar Ristovski.

- To će ostati zauvek. U ovom filmu prikazana je patnja i herojstvo srpskih vojnika. To su bili dostojanstveni ljudi u opancima. To su bili veliki ljudi. Vama koji ste učestvovali u ovom filmu dugujem velku zahvalnost i siguran sam da bez vas to ne bi izgledalo kao što izgleda, a izgleda profesionalno i potresno. Ovo je produkciono sigurno najzahtevniji srpski film ikada - rekao je Lazar Ristovski.

PETAR RISTOVSKI : JAGODINCI UČESTVOVALI U NAJPOTRESNIJEM DELU FILMA

- Velika mi je čast što se nalazim u Jagodini, zato što smo zajedno napravili kraj ovog filma, jedan veličanstven kraj, plavu grobnicu i to je jedan od najpotresnijih njegovih delova. Taj deo filma ima jednu mitološku dimenziju, koja je samo jedan deo naše prebogate istorije - rekao je režiser filma Petar Ristovski.

U prepunoj Sali jagodinskoj Centra za kulturu publici su se poklonili glumci Lazar Ristovski, Milan Kolak, Danica Ristovski i Branko Jerinić, kao i režiser Petar Ristovski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading