HRVATSKI SUD ODUZIMA SEVERINI SINA!

Autor:

Zabava

23.08.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Županijski sud u Splitu poništio je prvostepenu presudu Opštinskog suda u Zagrebu, koji je Severini Kojić i Milanu Popoviću dodelio zajedničko starateljstvo nad sinom Aleksandrom, i dosudio da dete ubuduće živi sa ocem, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/Domace Emisije
Severina Kojić

- Sud je odredio da ubuduće maloletni Aleksandar živi s ocem kao fleksibilnijim roditeljem, uz određivanje susreta i druženja sa majkom - stoji u drugostepenoj presudi Županijskog suda u Splitu u kojoj je naglašeno i da je dečak prethodno bez ikakvih prekida živeo s majkom samo zbog toga što je bio suviše mali da bi se od nje odvajao.

U presudi naglašeno da je dečak ranije bez prekida živeo s pevačicom jer je bio suviše mali da bi se odvajao od nje

- Donošenje ranije odluke kojom je odlučeno da maloletni Aleksandar živi s majkom sud je prvenstveno imao u vidu detetovu nisku hronološku dob, jer je u vreme donošenja te odluke imao dve godine - istaknuto je u sudskom dokumentu.

S druge strane, navodi se i da je majka više puta zloupotrebila činjenicu što dete živi s njom, posebno u situacijama kada je lično bila sprečena da se brine o detetu i poveravala ga trećim osobama uprkos izraženoj želji i volji oca Milana Popovića da se on brine o svom sinu u to vreme.

RepublikaFoto: Printscreen
Milan Popović

- Stiče se utisak da je uspeh u dobijanju sudskih postupaka Severini ispred stvarnih najboljih interesa njenog deteta, te da su i njeni pravni zastupnici prekršili kodekse advokatske etike. Argumentovano je i stanovište da je otac, za razliku od majke, pokazao spremnost za saradnju s drugim roditeljem i nadležnim institucijama i da je fokusiran na najbolju dobrobit deteta - stoji u presudi u kojoj se pominje da je tokom celog postupka pred prvostepenim sudom predmet opterećivan različitim, mahom pogrešnim i suviše opširnim pravnim tumačenjima. Uprkos upozorenjima ovog suda, upućivani su neutemeljeni zahtevi za izuzeće gotovo svih sudija ovog postupka čije mišljenje nije u skladu sa Severininim ultimativnim stavovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading