Goran Bregović: CELOG ŽIVOTA SE PLAŠIM SIROMAŠTVA!

Autor:

Zabava

16.08.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzičar Goran Bregović (68), koji je slavu stekao još sedamdesetih godina kao vođa grupe Bijelo dugme, a kasnije nastavio internacionalnu karijeru kompozitora sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane, priznaje da ceo život strahuje od siromaštva.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Goran Bregović

Naime, Brega, iako danas ostvaren i bogat čovek, pamti detinjstvo koje nije proveo u izobilju, a posebno izbegličke dane usled rata, u kome je u jednom danu izgubio sve što je imao.

Brega: Voleo bih da znam, ako ipak umrem, da su mi ćerke obezbeđene

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Bregović sa porodicom

- Celog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović u intervjuu za magazin Stori i dodao kako se zbog svog straha trudi i da obezbedi decu.

Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje

- Dosta sam kasno dobio naslednice, pa kada si mlađi, verovatno ne razmišljaš o tome da imaš malu decu koja mogu ostati bez roditelja rano. Kao stariji, trudiš se da brineš o njima više nego mlađi roditelji. Voleo bih da znam, ako ipak umrem, da su mi one obezbeđene - zaključio je Brega za Stori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading