GOLUB SLETEO NA SINANOV KREVET: Četrdeset dana od pevačeve smrti

Autor: G. Doljančević

Zabava

11.07.2018

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga nedavno preminulog pevača Sinana Sakića objavila je na njegovom Instagram profilu fotografije goluba koji je doleteo u sobu folk legende.

Foto: e-stock
Sinan Sakić

Naime, 40 dana od folkerove smrti Sabina Sakić uslikala je pticu na Sinanovim košuljama i krevetu, pa ih podelila sa pratiocima na društvenoj mreži, ali kada smo je pozvali, nije želela da komentariše značenje ove neobične posete.

- Postoji simbolika, ali ne bih ovom prilikom o tome. Ne znam šta bih rekla - kratko je prokomentarisala Sabina, koja još uvek ne može da se pomiri sa smrću voljenog supruga, za kojim veoma žale i brojni njegovi prijatelji, saradnici i obožavaoci.

 

 

Inače, verski značaj golubova zastupljen je u svim religijama, pa i u islamu, a posebno u Indiji. U nekim tradicijama, golub simboliše anđela čuvara. Prema narodnom verovanju, ubiti goluba smatra se velikim grehom jer on predstavlja Božju pticu. Golub je u Starom zavetu simbol mira, dobre volje i oproštaja, a u Novom zavetu Svetog duha, ljubavi i milosti Božje, dok su u hinduističkoj tradiciji golubovi bili glasnici boga mrtvih. Osim što donose dobre vesti, golubovi se smatraju i dušama bliskih osoba koje su napustile fizički svet. Međutim, da bi se razumeli znakovi koje šalju ove ptice, potrebno je rastumačiti ih na pravi način. Golub na prozoru koji u kljunu ima grančicu ili seme smatra se veoma povoljnim znakom, poslovnim uspehom i pomirenjem sa rođakom, dok sletanje belog goluba na kuhinjski sto nagoveštava smrt u porodici. Prema jednom od starih verovanja, smatra se da golubovi nikada neće biti u blizini prostora gde je prisutna energija zla i negativnosti. Ukoliko golubovi naprave gnezdo u potkrovlju doma, veruje se da je oko doma prisutna jaka duhovna zaštita.

Podsećanja radi, popularni folk pevač Sinan Sakić preminuo je 1. juna 2018. u 62. godini života nakon duge i teške bolesti. Sahranjen je po islamskim običajima na muslimanskom groblju u njegovoj rodnoj Loznici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading