(VIDEO) PESMA POKOJNOG DRUGA: Nigorov nov hit napisao Duka Dizel

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tekst za numeru "Ti", koju je Nigor okačio na svoj youtube kanal još u februaru ove godine, napisao je pokojni član grupe "Montenigers" Duško Nikolić, poznatiji kao Duka Dizel. Mladi talentovani tekstopisac je preminuo od leukemije 1996. godine, ali je pre toga poklonio tekst Igoru Laziću - Nigoru koji je do kraja prošle godine verovao da je izgubio stihove pokojnog druga...

RepublikaFoto: Promo foto
Promocija pesme na modnoj pisti

Duka je zbog svoje bolesti brzo prestao da nastupa sa Nigorom i Nebom u grupi koja je devedesetih godina prošlog veka bila izuzetno popularna, ali je do svoje smrti pisao tekstove za njih. Jednu od pesama, za koju je Nigor do skoro verovao da nikada neće biti dostupna javnosti, Duško mu je poklonio još 1991. godine, ali je papir sa rečima ubrzo zagubljen.

- Mislio sam da sam izgubio papir i mnogo mi je bilo žao. Međutim, krajem prošle godine, pronašao sam papir sa tekstom i odlepio sam od sreće. Odmah sam uradio muziku, ušao u studio i snimio je - priča Nigor koji je imao svojevrsnu promociju pesme, čiji je tekst napisan pre 27 godina, na 14. Deichmann Magic Nightu koji se održao prošlog vikenda u Termama Olimia u Sloveniji.

Inače, crnogorski sastav Monteniggers postojao je samo par godina, ali je za sobom ostavio nezaboravne hitove, i ljubav fanova koja ne jenjava ni danas. Popularni sastav osnovan je u Kotoru krajem osamdesetih, i činili su ga Igor Lazić - Laki Boj (sada Nigor), Duško Nikolić Duka, i Nebojša Saveljić Nebo, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 1999. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading