Sinanu ispunjena poslednja želja!

Autor: Z. S. Radulović - D. Lukić

Zabava

05.06.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni pevač narodne muzike Sinan Sakić, koji je nakon teške bolesti u 62. godini preminuo 1. juna u svom stanu na Dorćolu, sahranjen je juče u 14 časova na muslimanskom groblju u Loznici. Kralju "Južnog vetra" ispunjena je poslednja želja da se na njegovoj sahrani okupi čuvena petorka i da ga na večni počinak isprate njegovi saborci Šemsa Suljaković, Dragana Mirković, Kemal Malovčić i Mile Kitić, sa kojim poslednjih devet godina Sinan i Dragana nisu govorili.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Sinan Sakić

NAJSJAJNIJA ZVEZDA

Kako je Sakićeva ćerka Đulkica ekskluzivno za Srpski telegraf otkrila, jedna od poslednjih želja njenog oca bila je da se na njegovoj sahrani okupe članovi "Južnog vetra" i svo četvoro došli su da se oproste od najsjajnije zvezde legendarnog sastava.

Šemsa Suljaković nije mogla da zaustavi suze, kao i Dragana Mirković, koja je na sahranu došla u pratnji Mileta Kitića, s kojim ju je tuga za Sinanom ponovo spojila.

Od legende narodne muzike oprostilo se blizu hiljadu ljudi, a sahrana je snimana dronom

- Toliko mi je teško da ne mogu ni da govorim. Beskrajno sam tužna i posle odlaska ovakve legende ništa neće biti isto - rekla je Mirkovićka kroz suze, dok je Šemsa samo kratko izustila dok je brisala suze:

- Nemojte sada, molim vas. Nije trenutak.

U povorci je pored porodice i folkerove najbliže rodbine bio i veliki broj kolega, prijatelja i saradnika, te poštovalaca njegovog lika i dela, koji su se prethodno okupili u porodičnoj kući Sakića, a kasnije ćutke uputili ka Sinanovoj večnoj kući.

Sakićevi sinovi Alen i Rašid, iako skrhani bolom zbog gubitka oca, dostojanstveno su dočekivali ljude koji su pristizali na pevačev poslednji ispraćaj. Među prvima je došao Dragan Kojić Keba sa suprugom Oljom, zatim Šaban Šaulić, Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, Mina Kostić, Ivan Ivanović Đus, Hasan Dudić, Boban Rajović, Aco Pejović, Saša Matić, Goca Božinovska, Zlata Petrović, kao i ministar Rasim Ljajić, koji ga je i tokom bolesti posećivao.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sahrana Sinana Sakića

SUZE I MUK

Od legende narodne muzike oprostilo se blizu hiljadu ljudi, a sahrana je snimana dronom. Najemotivniji trenutak nakon završetka verskog obreda pred spuštanje Sinanovog tela u raku bio je aplauz koji je trajao čitav minut u čast preminulog pevača. Žene su, kako muslimanski običaji nalažu, stajale po strani, a supruga Sabina i ćerka Đulkica su se hrabro držale i nisu ni reč izustile dok su se u suzama opraštale od pokojnika. Sakićeva supruga Sabina ni nakon što je napustila groblje nije mogla da zaustavi suze i jecaje, pa nije bila u stanju da daje izjave za medije. Posle sahrane Rašid je zajedno sa sestrom Đulkicom izašao zagrljen na ulicu i uputio se s njom ka autu, a usput ju je sve vreme tešio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading