Zorica: Olja me izbacila s RTS!

Autor:

Zabava

07.05.2018

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folk zvezda Zorica Brunclik po ko zna koji put cenzurisana je na javnom servisu jer nijedna njena pesma iz bogate diskografije PGP-RTS nije uvrštena u njihovih izbor 60 najlepših narodnih pesama, a pevačica tvrdi da je za to odgovorna Olivera Kovačević, koja je urednik zabavnog programa.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Zorica Brunclik

Naime, Radio-televizija Srbije u oktobru prošle godine pokrenula je novu emisiju narodne muzike "Šezdeset najlepših narodnih pesama" u susret velikom jubileju - šest decenija postojanja televizije Beograd, a na listi od 500 pesama koje su ovim povodom snimljene nema Brunclikove.

Brunclikova: Izgubila sam volju da se bavim time. Meni nije potreban RTS da bih dokazala vrednost svojih pesama

- To što me nisu zvali je samo još jedna potvrda u nizu da je Zorica Brunclik već 20 godina zabranjena na RTS. Ovo je pitanje koje bi trebalo da se postavi Oliveri Kovačević, na šta će njen odgovor verovatno ponovo biti da nije tačno. Posle toliko godina moja reč protiv njihove. Izgubila sam volju da se bavim time. Meni nije potrebno da RTS uvrsti moje pesme u 60 najlepših pesama da bi to dokazalo njihovu vrednost jer na mojim nastupima omladina peva upravo te pesme - rekla je Zorica za Srpski telegraf.

Inače, Brunclikova važi za jednu od najvećih zvezda jer je u proteklih 40 godina snimila više od 50 ploča i prodala ih u više od 15 miliona primeraka, čime je zasluženo zauzela mesto jednog od najtiražnijih izvođača sa Balkana. Većinu ploča Zorice je izdala upravo za PGP RTS, a neke od antologijskih numera postale su evergrin i pevaju se generacijama. Uprkos navedenim činjenicama, pevačica, kako kaže, nije pozvana da otpeva neke od svojih najvećih hitova u emisiji koju je organizovao javni servis iako su angažovani čak i mlađi izvođači, koji su otpevali pesme nekih pevača koji više nisu među živima.

- Poznati pevači su uživo izvodili odabrane nezaboravne pesme i sve one pesme koje su obeležile izdavačku kuću PGP u godinama iza nas. Cilj ove emisije i cele akcije bio je da zauvek u arhivi RTS na jednom mestu sačuva sve hitove narodne muzike. Tako je od jula prošle godine pa sve do danas snimljeno oko 500 pesama narodne muzike, koje će se čuvati u arhivama radio-televizije - kažu ljudi bliski produkciji.

Prva emisija emitovana je u oktobru 2017, a na velikom koncertu 23. avgusta ove godine na Tašmajdanu biće izvedeno odabranih 60 pesama, među kojima, nažalost, publike neće biti pesama Zorice Brunclik uz koje su stasavale generacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading