MILAN VODI NOVU BORBU: Severina hoće da njihov sin slavi Oluju!

Autor: Blic žena

Zabava

26.04.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi problem između Severine Kojić i Milana Popovića je nemogućnost postizanja dogovora oko toga u koju će školu ići njihov sin Aleksandar (6). Naime, dok Milan nudi neutralno rešenje najbolje za njihovog sina, da pohađa "Američku Internacionalnu školu", pevačica insistira na tome da je dečak Hrvat i da bi trebalo da uči istoriju te zemlje i između ostalog slavi godišnjicu "Oluje".

RepublikaFoto: Privatna Arhiva
Suočava se sa novim problemom koji je uzrokovala Severina... Milan Popović

Ova nesuglasica deo je prepiske koju su Severina i Milan vodili preko svojih advokata, a u kojoj je Milan najpre poručio:

- Smatram da Američka internacionalna škola ima mnoge prednosti za našeg sina. Zbog verovatnoće da će život provoditi u raznim zemljama širom sveta (zbog roditelja koji su iz različitih država) u njegovom je najboljem interesu da stekne savršeno znanje engleskog jezika i dobije diplomu koja bi mu omogućila upis u bilo koju internacionalnu školu u bilo kojoj zemlji - navodi se u poruci koju je preneo Milanov advokat. A ono što je još biznismen istakao kao značajno je i da je ova škola na pola puta između Severiniog i njegovog stana u Zagrebu. 

Foto: instagram.com/severina
Tvrdi da je sin kog ima sa Srbinom, Hrvat... Severina Kojić

Kao dodatne prednosti ove škole, Popović je naveo da je škola zaista internacionalna, da se radi o najsavremenijoj obrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj i da su predavači iz engleskog govornog područja, kao da je to da je škola jako dobro obezbeđena.

S druge strane, Severina smatra da bi Aleksandar trebalo da pohađa hrvatsku osnovnu školu, koja ima internacionalni program.  Pevačica naglašava i da je detetu društvo iz vrtića bilo pretežno hrvatske nacionalnosti, te da bi kao Hrvat trenbalo da pohađa državnu osnovnu školu. Takođe, kao dete koje je rođeno u Zagrebu, Aleksandar bi trebalo prvenstvno da uči hrvatksi jezik, pa tek oda strani, mišljenja je Severina. 

- On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike - navodi Severina preko svojih advokata.

Foto: e-stock/KOBRA
Predložio neutralno rešenje... Milan Popović

To je upravo ono što muči Milana, s obzirom na to da biznismen ima bojazan da će njegov sin biti izložen diskriminaciji budući da mu je otac Srbin. 

- Kao primer navodim da deca u toj školi obeležavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka - jedna je u nizu Milanovih primedbi, na šta je Severina odgovorila:

- Pre svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obeležava cela Hrvatska, te je reč o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi - navela je Severina u prepisci preko advokata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rus

27.04.2018 05:23

Fuksa matora. On ne moze biti Hrvat kada mu je otac Srbin!