"RTS ME PREVARIO, POGREŠILI SU ŠTO PRAVE BEOVIZIJU"

Autor: A. Ivanović

Zabava

24.01.2018

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompozitor Aleksandar Milić Mili odustao je od mogućnosti da Srbiju predstavlja na Evroviziji jer su ga nakon dogovora koji je još prošlog leta postigao sa RTS da uradi antiratnu pesmu sa kojom će Miligram predstavljati našu zemlju organizatori ispalili, otkriva Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Promo foto
Miligram

Kako saznajemo, Mili je pozvan da kao najtiražniji autor uradi pesmu koju će zajedno sa svojom grupom kao srpski predstavnik izvesti na Evrosongu u Lisabonu pre nego što je odlučeno da se organizuje Beovizija.

- Frontmen Miligrama pregovarao je sa urednicom zabavnog programa javnog servisa Oliverom Kovačević lično i postigao dogovor da oni predstavljaju Srbiju sa autorskom pesmom rađenom specijalno za ovu priliku, a koja ima antiratni karakter. RTS se odlučio za Aleksandra Milića jer je najtiražniji kompozitor i tada nije bilo govora ni o kakvom učešću na festivalu, već je on bio jedini u igri za Evroviziju - tvrdi izvor blizak organizatorima Beovizije.

Mili: Prošlog leta su mi ponudili nešto sasvim drugo, a onda su promenili plan

Plan je u međuvremenu promenjen, a Mili je, uprkos tome što ga je stručni žiri ostavio na listi takmičara, odlučio da povuče svoju pesmu.

- Nije bilo uopšte govora o Beoviziji. Još letos su mi ponudili, ako bi način biranja bio da se dodeli jednom kompozitoru, a ja sam rekao da nema problema. Beovizija je više šansa da se pronađe neko novi i neko ko je manje afirmisan. Ja sam uvek voljan da predstavljam svoju zemlju i kada se bude vratio način odabira koji ja podržavam, da se dodeli jednom kompozitoru kao što je ranije bilo, vrlo rado ću učestvovati - potvrdio je Aleksandar Milić za Srpski telegraf i naglasio:

- Smatram da je ta ranija praksa da se odabere jedan kompozitor bila mnogo bolja. Pogrešili su što prave Beoviziju iako mislim da i oni rade najbolje što znaju i veruju da je to najbolje. Nisam pristao da RTS prodam svoju numeru, ja se ne bavim tim. Ta pesma nije prilagođena za druge izvođače. Miligram je vrlo specifičan i nisam siguran da bi neko to dobro izveo.

Podsećanja radi, poslednja Beovizija organizovana je 2009. godine, nakon čega je ukinuta zbog toga što je zaključeno da je besmisleno da se novac poreskih obveznika troši na taj način kada više niko u Evropi ne bira predstavnike na taj način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading