ČOLA: NAMA BALKANCIMA TUGA JE U KRVI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj 2017. godine pop zvezdi Zdravku Čoliću obeležio je novi album "Ono malo sreće", kojim je počastio publiku nakon pet godina iščekivanja.

Foto: Promo foto
Zdravko Čolić

Na sve to popularni pevač rešio je da novogodišnju noć dočeka u rodnom Sarajevu, a u razgovoru za Srpski telegraf prisetio se kako su izgledali praznici u njegovom detinjstvu.

Nove godine su mi uglavnom radne, porodično putujemo, ali kuća je uvek u prazničnom raspoloženju

- Najviše sam voleo da budem za doček u Sarajevu, u vikendici na obroncima Bjelašnice. Nas nekoliko parova, švedski sto, kamin... Ponesemo svečanu garderobu, pa se oko 23 sata presvučemo u odela, sačekamo Novu godinu tako svečano obučeni, ne gledamo televizijski program nego proslavljamo. Onda nas uhvati sneg, pa ne možemo da izađemo iz vikendice. Prava idila, kao sa razglednice. Kad sam bio mlađi, za Novu godinu sam uvek bio u familijarnom krugu, u kućnoj atmosferi. Brat i ja bismo pričali sa roditeljima, ništa se nije radilo za novogodišnje praznike, družili smo se - započinje Čola priču.

Sarajevska raja u najluđoj noći dobila je sjajan provod, začinjen pesmama sa vašeg novog albuma. Šta je to što vi priželjkujete da dobijete?

- Pomenuli ste muzički repertoar koji je prilagođen dočeku, a sa novog albuma možda obogaćen pesmom "Šljive su rodile", jer ipak je album izašao pre 15 dana i potrebno je vreme da nove pesme "prorade" u publici. Nisam ovoga puta poželeo nešto posebno dobiti. To uvek volim da ostane iznenađenje mojih najbližih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sarajevska raja u najluđoj noći dobila je sjajan provod sa Čolićem

Koja novogodišnja tradicija se iz godine u godinu poštuje u vašem domu?

- Volim kada dom odiše prazničnim raspoloženjem. Svake godine se okiti jelka, pripreme i lepo upakuju pokloni. Za kićenje jelke je zadužena Lara, mlađa ćerka, a starija Una joj pomaže u odabiru poklona. Po prirodi posla, Nove godine su uglavnom radne, porodično putujemo, ali kuća je uvek u pravom novogodišnjem i božićnom raspoloženju.

Kakvi pokloni vas najviše obraduju?

- Ja se uvek obradujem malim stvarima i poklonima svojih ćerki, koje to brižljivo pripremaju i biraju u dogovoru s mamom. Volim dobiti dobar muzički CD, knjigu, ponekad i neki odevni predmet ili parfem.

Za kićenje jelke je zadužena Lara, mlađa ćerka, a starija Una joj pomaže u odabiru poklona

Na koju pesmu sa novog albuma tipujete?

- Vrlo emotivno reagujem na pesmu "Igraj, srce". Ne znam zašto, ali ta pesma izaziva u meni neke dobre emocije. I pevački kad smo je snimali i kad smo je miksali, i taj tam na kavalima koji Teodosije Spasov nestvarno svira, ta pesma pobuđuje jako lepe i tužne emocije, pa "Lijepa moja" od Damira Arslanagića. Ima nekoliko vrlo emotivnih pesama, onako tužnih, što nije svojstveno mom karakteru. Ljudi vole tako te pesme koje vuku na tugu, pogotovo ovde na Balkanu volimo takve pesme. Bez obzira koliko je čovek srećan, pozitivan, optimističan, postoje određeni momenti kada čovek voli da čuje tužnu pesmu u nekom ambijentu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading