OVE PESME JE RADIO DINKIĆ!

Zabava

29.12.2017

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ministar finansija Mlađan Dinkić talenat za muziku iskazao je kroz brojne hitove koje je napisao popularnim zabavnim i narodnim izvođačima. U poslednje vreme vlada opšta pomama za njegovim pesmama, pa saradnju s njim navodno planira i folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, kao i Ana Bekuta.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Mlađan Dinkić

Među najznačajnijim estradnim umetnicima s kojima je sarađivao su Saša Matić, Dženan Lončarević, Aleksandra Prijović, Dragan Kojić Keba, Rada Manojlović, kao i sin folk zvezde Lepe Brene Stefan Živojinović. Bivšeg političara je kao autora popularnog među estradnjacima progurao Dragan Kojić Keba, koji je njegovu pesmu "Sanjam" otpevao još 2008. godine na Budvanskom festivalu.

Nakon toga Dinkić je uplovio u saradnju sa frontmenom "Pilota" Kikijem Lesendrićem, kome je uradio niz hitova. On je autor čak osam pesama na njegovom albumu "Mesec na vratima" iz 2008 godine, među kojima su "Oltar", "Te noći smo se potukli zbog nje", "Kako si lepa" i "Uvek te đavo nađe lakše nego ja", koje su se uvrstile među najslušanije u 2009. godini.

Bivši političar talenat za muziku iskazao kroz brojne hitove koje je napisao popularnim pevačima

Zatim su se hitovi samo nizali, a Dinkić je ostvario nove saradnje sa Tijanom Dapčević, Bobanom Rajovićem, Đorđem Davidom i mnogim drugima. Dinkić je 2013. godine Dženanu Lončareviću napisao numeru "Tugo moja". On je napisao i folk hit "Totalna anestezija", koji je prodao Breninoj snajki Aleksandri Prijović 2016. godine. Pesma je stekla veliku popularnost, a trenutno na Jutjubu broji više od 51.000.000 pregleda.

Što se tiče godine koja je na izmaku, jedna od najzapaženijih saradnji koje je ostvario bila je sa pevačicom Radom Manojlović, kojoj je radio pesmu "Pola dva". Spot za ovu pesmu privukao je veliku pažnju jer se Manojlovićka pojavila kao Šeron Stoun iz čuvenog filma "Niske strasti".

Mlađan je sa Sašom Miloševićem Maretom radio muziku i za novi album folkera Saše Matića "Ne bih ništa menjao", a numera koja se odmah izdvojila je "Dva bih te života voleo".

Ove pesme je radio Dinkić:

1. Saša Matić - Sto svirača (2015), Zabranjeni grad (2017)
2. Aleksandra Prijović - Totalna anestezija (2016)

3. Rada Manojlović - Pola dva (2017)

4. Dženan Lončarević - Tugo moja (2013)

5. Dragan Kojić Keba - Sanjam (2008)

6. Stefan Živojinović - Dva ludaka (2017)

7. Kiki Lesendrić - osam pesama s albuma "Mesec na vratima" (2008)

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading