(VIDEO) STRAVIČNA ISTINA KRIJE SE IZA NAJLEPŠE LJUBAVNE BALADE SVIH VREMENA: Stihovi ove pesme čuvaju mračnu TAJNU!

Autor: Republika.rs

Zabava

28.07.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova ljubavna priča nije imala srećan kraj.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ova pesma sa sobom nosi strašnu istinu!

Popularna muzička grupa "Indeksi" mnoge generacija spojina je upravo ljubavnim osećanjem koje donosi njihova najlepša ljubavna pesma, koja se sada slobodno može nazvati njihovom ličnom kartom, "Bacila je sve niz rijeku".

Ipak, malo ko danas zna da se iza te ljubavne priče krije jedna jako tužna isitina o prekidu veze. Kako kaže Kemil Monteno, tekstopisac, iza svake njegove pesme krije se istinita priča, a posebna je pesma "Bacila je sve niz reku", jer u njoj mogu da se nađu dve istinite priče članova benda "Indeksi":

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

- Uvek govorim istinu, sve priče u mojim pesmama su istinite. Koje god pesme da se setite, sve su to prave priče. Na primer, pesma “Bacila je sve niz rijeku” je istinita priča. Nija baš sasvim moja priča, dve su priče spojene u toj pesmi – jedna je mog Davorina Popovića, druga je moja iz mladih, dečačkih dana.

Naime, stvaranje ove pesme započinje Fadil Redžić, basista Indeksa koji piše muziku u trenutku dok boravi u Sovjetskom Savezu, na turneji sa drugim bendom:

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

- Bio sam daleko od drage, već sam bio u braku, onda me uhvatila tuga pa sam zasvirao na gitari i odsvirao to. Onda sam dao Kemi i on se zaljubio i to je sročio, a meni se to nije svidelo u prvi mah, taj tekst, usred bašče... ali posle mi je odgovarala, izuzetan tekst.

Drugi deo pesme, pak govori o tužnijoj priči legendarnog pevača Davorina Popovića. Naime, on je bio u vezi sa jednom devojkom koju je jako voleo, ali njena ljubav prema njemu nije bila dovoljno jaka da odbije ponudu da ode da živi u Americi. Devojka je bila trudna u trenutku kada je dobila tu ponudu, te je abortirala i otišla, ostavljajući Davorina u neizmernoj tugi. Odatle potiču stihovi: "Nosila je našu ljubav, našu pesmu, prvi cvijet/ Bacila je sve niz rijeku i pošla u drugi svijet.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Iako tužna priča, verujemo da bi pevaču bilo barem malo lakše da je tu bio kraj, ali sudbina je htela da se poigra sa njim, te ga je na koncertu u Švedskoj dočekao katastrofalan šok. Naime, kako prenosi, njemu se učinilo da je vidi u publici zbog čega je sišao sa bine, ali je, nažalost, nije pronašao. Koncert je tu prekinut, a kako se priča, što nije potvrđeno, to se desilo baš dok je bend svirao ovu pesmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading