NARODE POMOZIMO SAŠI POPOVIĆU: Živi sa samo 9.500 dinara mesečno!

Autor:

Zabava

01.07.2021

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Popović živi sa samo 9.500 mesečno.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Saša Popović

Saša Popović u 2020. godini zaradio je, prema pisanju medija, svega 114.000 dinara, što je manje od hiljadu evra, a porez na prihod koji je državi platio iznosi 15.000 dinara.

Prema zvaničnim podacima koje je doskorašnji suvlasnik Grand produkcije prikazao kroz poslovanje svoje firme "Popović entertaiment & consulting Beograd", u protekloj godini zaradio je znatno manje nego u 2019, piše "Kurir".

Kako se navodi, tada je prihodovao čak 2.626.000 dinara, od čega je platio porez 271.000 i njemu je ostalo neto 2.355.000, odnosno oko 20 hiljada evra.

RepublikaFoto: youtube.com/Zvezde Granda
Saša Popović

U javnosti se često pominje cifra od 25.000 evra koju on mesečno dobija kao platu od Granda jer je i dalje na čelu muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Međutim, nije moguće pronaći podatke o tome jer u agenciji za privredne registre postoji samo jedna Sašina firma, gore pomenuta, od koje on mesečno prihoduje 9.500 dinara. Osim ovog primanja Popović ima i penziju koja iznosi, kako je sam rekao, 700 evra mesečno.

Saša je i pre neki dan rekao da nema nameru da se povuče iz Zvezda Granda i da će to zauvek tako ostati, bez obzira što on i Lepa Brena više nisu vlasnici produkcije jer, očigledno, zadovoljan je primanjima koje od njih dobija.

RepublikaFoto: e-stock agency
Lepa Brena i Saša Popović

Saša i Brena su nedavno napravili gala žurku kojom su želeli da se oproste od svoje firme i da se zahvali svima na saradnji, jer je neposredno pre toga Grand produkcija i zvanično, kroz dokumentaciju, prevedena na kompaniju United media.

Kako se ranije pisalo, Popović i Brena prodali su 51 odsto kompanije još 2014. godine, kada su za to dobili oko 15 miliona evra. Sašin udeo u vlasničkoj strukturi tada je bio 49 odsto, pa mu je prodajom pripalo 7.350.000 evra, dok je pevacica posedovala 51 procenata i ona je postala bogatija za 7.650.000. Oni su, kao manjinski vlasnici, na godišnjem nivou zarađivali oko milion evra od poslovanja "Granda", pa je pevačica tako od 2014. do 2019 dobila 4.370.500, a Saša 4.114.482 evra.

RepublikaFoto: Printscreen
Saša Popović

Nije poznato po kojoj ceni su Popović i Brena prodali ostatak od 49 posto kompanije, ali kako se navodi u medijima, ukupno su od ove transakscije zaradili oko 30 miliona evra. Kako je Saša ranije izjavio, na korak da prodaju firmu odlučili su se jer su dobili primamljive uslove.

- Godine 2014. su nam ponudili odlične uslove, koje Brena i ja nismo mogli da odbijemo, te smo prodali deo firme. Uskoro ćemo odlučiti da li da im ustupimo i ostatak. Puno su od samog početka učinili za "Grand", o čemu, između ostalog, svedoči i broj zaposlenih. Ranije ih je bilo svega 40, dok danas u radnom odnosu imamo više od 200 ljudi - kazao je on pre nekoliko godina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Macha

01.07.2021 09:20

On i Brena debelo ostecuju budzet Republike Srbije! Utaja poteza!!!!!!

dozvoljeno

01.07.2021 12:10

zvanično i nezvanicno kao sto rade i svi privatnici kad radnicima isplacuju plate samo sto ne nezvanicno tek malo više od nezvaničnog.Očito da je to dozvoljeno i da se ne proverava pa čak ni kad je ovako drastično lažiranje. Da imaju debeo obraz pokazali su i na druge načine. Sasvim jasno pokazuju poštovanje i ljubav prema svojoj zemlji. Ni u kom vremenu od ovih ne bi bili narodni heroji. Život bi nam bio lepši da ne moramo da svaki dan da čitamo i ta " junaštva " kao i nesposobnost onih koji ne poniste njihove poreske podneske kao nerealne avikendi lepši da ima nešto drugo na programu umesto 4 do 5 sati zamarajućih, ponižavajućih takmicenja za zvezde Granda a da nikad nijedna zvezda nije zasijala sve ove godine već se omah ugasila.