SAMO JE PAO NA SCENI, A SLOBODA MIĆALOVIĆ MU JE PRVA PRITRČALA: Danas je najtužnijih pet godina od smrti Milorada Mandića Mande!

Autor:

Zabava

15.06.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuti glumac Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016., u 55. godini na sceni pozorišta “Vuk Karadžić”.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Umro u pozorištu... Milorad Mandić Manda

Manda je tog dana igrao u predstavi "Petar Pan" u okviru pozorišta "Boško Buha" na čijem je čelu bio , a koje je zbog rekonstrukcije bilo izmešteno na scenu teatra "Vuk Karadžić". Glumac je tumačio ulogu kapetana Kuke, a u jednom trenutku pao je na sceni i prvi su mu pritrčali glumci iz predstave, Dušan Matejić i Mandina bliska prijateljica Sloboda Mićalović.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Sloboda mu je prva pritrčala...

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. 

RepublikaFoto: e-stock/K. Mihajlović
Porodica ga ne zaboravlja...

Danas su se mnoge Mandine kolege i prijatelji setili njega i objavili koliko im nedostaje. Među onima koji ne zaboravljaju svog kolegu i prijatelja je i Milan Kalinić koji je samo kratko napisao:

- Miki moj.

Milorad Mandić Manda ostvario je brojne uloge u filmski i u pozorišnim ostvarenjima, a najviše će se pamtili replike iz filmova "Lepa sela, lepo gore", "Ivkova slava", "Mrtav ladan", "Pljačka Trećeg rajha", "Točkovi", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Braća po materi", te u serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Ravna gora", "Jagodići", "Bolji život" i drugih.

Mandić je iza sebe ostavio suprugu Anastasiju, kao i sinove Marka i Andriju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading