(FOTO) TRAGIČNA SUDBINA NAŠE GLUMICE KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Izgubila život u 31. godini U TEŠKOJ BORBI SA RAKOM!

Autor: Republika.rs

Zabava

12.06.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prerano je otišla!

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Tragično je preminula!

Srpska glumica Vera Dedović rođena je u Beogradu 1969. godine, a na vrhuncu karijere doživela je tragičnu sudbinu.

Vera je devedesetih godina ostvarila nekoliko zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika. Karijeru joj je obeležila debitantska filmska rola - kada joj je 1996. godine reditelj Srđan Dragojević poverio jednu od glavnih ženskih uloga u filmu "Lepa sela lepo gore". Bila je nominovana je za Nagradu Pere Dobrinovića (Novi Sad) za "Čekajući Godoa" i za film "Lepa sela lepo gore" na Filmskim susretima u Nišu. Vera je dobila izuzetno pozitivne kritike za ulogu učiteljice u ovom filmu, ali nije stigla da ostvari još veće uspehe.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Bila je nominovana za nekoliko nagrada, a njenu karijeru prekinula je opaka bolest...

Njena karijera je prerano prekinuta kada je obolela od raka, a njeno poslednje pojavljivanje na filmskom platnu bio je film "Senke uspomena". Borbu sa opakom bolešću glumica je izgubila 19. decembra 2000. godine. Kada je preminula imala je samo 31 godinu, a iza sebe je ostavila supruga Borisa i ćerku Mašu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading