ZBOG DORIS DRAGOVIĆ DESIO SE JEDAN OD NAJVEĆIH SKANDALA NA EVROVIZIJI: Za sve kriva PESMA, evo i ZAŠTO!

Autor:

Zabava

05.06.2021

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačici poslednja Evrovizija devedesetih nije ostala u lepom sećanju.

Foto: printscreen/youtube.com
Od Doris Dragović se očekivalo mnogo u tadašnjem takmičenju

Poslednje evrovizijsko takmičenje devedesetih izazvalo je dosta kontroverzi zbog plasmana pojedinih zemalja. Naime, pevačica Doris Dragović predstavljala je Hrvatsku sa pesmom Marija Magdalena Tončija Huljića.

Novije generacije komentatora popularnog muzičkog takmičenja smatraju da je Doris te godine trebalo da pobedi jer je imala, kako navode, jednu od najboljih pesama u istoriji takmičenja. 

Te godine se od Doris i Tončija očekivalo mnogo, ali je pre samog takmičenja izbio skandal zbog kog se smatra da je Hrvatska kažnjena oduzimanjem bodova.

Naime, zbog muških vokala koji se čuju u matrici EBU je hteo diskvalifikovati Hrvatsku. Ksenija Urličić kaže da su to bile igre kojima se htelo da se spreči da Hrvatska organizuje Evroviziju jubilarne 2000. godine.

Foto: printscreen/youtube.com
Doris izvodi pesmu "Marija Magdalena"

- Evrovizijski vrh je hteo da nas diskvalifikuje od straha da jedna mala Hrvatska ne bi pobedila na početku stoleća. To nisu muški vokali, nego ljudski glasovi koji su u službi instrumenta. Oko tog se digla velika prašina i mi smo jedva nastupili uz velike napore. Međutim, autor je bio Tonči Huljić i jednom takvom vrhunskom profesionalcu se ne može dogoditi da zaobiđe neka pravila Evrovizije- govorila je šefica delegacije Ksenija Urličić.

Pre ere interneta pričalo se da je Doris Dragović na kraju umesto na četvrtom završila na petom mestu, a govorkalo se i da je EBU spustio na sedmo mesto. NIšta od toga nije istina, s obzirom na slućbene rezultate koji kažu da je hrvatska predstavnica takmičenje završila na četvrtom mestu sa 118 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading