(FOTO) ILDA ŠAULIĆ MOLI ZA FINANSIJSKU POMOĆ, OSTALA BEZ NOVCA? Pevačica ŽRTVA PREVARE, ISPLIVALA PREPISKA!

Autor:

Zabava

31.05.2021

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilda Šaulić žrtva prevare, isplivala prepiska!

RepublikaFoto: Prntscrin
Ilda Šaulić žrtva prevare!

Naime, nepoznata osoba se putem društvenih mreža predstavlja pevačicinim fanovima kao ona, govori da je u nevolji i da joj hitno treba novčanu pomoć.

Krađa identiteta i pravljenje lažnih profila na društvenim mrežama sve je popularnije u poslednjih nekoliko godina i veliki broj poznatih susreo se s ovim problemom. Sada je neko na Instagramu napravio profil sa Ildinim imenom i traži usluge od njenih fanova. Ta osoba se predstavlja kao pevačica, piše kako je izgubila karticu i da joj je potreban novac.

- Ćao! Ovde Ilda Šaulić. Pošla sam da nastupam u vašem gradu, ali sam na putu izgubila kreditnu karticu i sada nemam para. Da li biste mogli da mi pošaljete 200 evra da dođem i nastupam? Ljubi vas vaša Ilda i nadam se da ćemo se videti - piše u poruci koju je dobio jedan korisnik Instagrama, a koja se širi društvenim mrežama.

Foto: printscreen

Interesantno je da ovaj profil nije skoro uopšte aktivan, da nema fotografija na profilu, kao ni pratioce. To je olakšavajuća okolnost za ljude koji primaju ovakve poruke, jer mogu da shvate da je u pitanju prevara. Međutim, velika je verovatnoća da ima i onih koji bi mogli da poveruju da Ildi zaista treba novčana pomoć.

Podsetimo, nedavno je žrtva internet prevare bila i Nina Badrić, čiji je lik i delo iskoristila jedna firma koja se bavi onlajn prodajom preparata za mršavljenje. Oni su objavili izmišljen intervju sa pevačicom, koristeći njene slike, pa se ona oglasila i rekla ljudima da nema veze s tim.

Marija Šerifović takođe je nedavno doživela neprijatnost, kada se organizovala lažna nagradna igra na društvenim mrežama, a navodno je ona delila novac učesnicima. I Rade Šerbedžija je bio žrtva sajber-kriminala kada su u njegovo ime tražili novac od njegovih Fejsbuk prijatelja, kao i Aco Pejović, koji je nedeljama morao da se pravda žrtvama koje su od njega tražile pare natrag jer je neko sa lažnog profila uzimao pare od žena predstavljajući se kao folk pevač. Pokušali smo da stupimo u kontakt s Ildom, ali ona nije odgovarala na naše pozive i poruke, prenosi Espreso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading