LAUŠEVIĆ SE POVREDIO NA SNIMANJU, KRV NA SVE STRANE! Glumcu sekira rasekla nogu!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

30.05.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je imao zahtevnu scenu u kojoj je oštrim predmetom morao da zamahne preko glave, a koji mu je prilikom pada pao na stopalo

Foto: Contrast studio/Youtube
Žarko Laušević doživeo povredu na setu

Glumac Žarko Laušević (61) ozbiljno se povredio na snimanju novog filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda" kada mu je sekira tokom jedne od scena slučajno ispala, pa mu je rasekla nogu i venu.

 Kako Srpski telegraf saznaje, glumcu je na setu odmah ukazana pomoć jer je krv iz rane šikljala na sve strane, a uz Lauša su sve vreme bile kolege i saradnici, koji su mu i u nastavku snimanja kasnije pomagali jer je danima imao bolove zbog rane na stopalu. Kadrovi za pomenuti film snimali su se u selu Nemenikuće nadomak Kosmaja, a doktori su više puta pregledali ranu da ne bi došlo do komplikacija.

Doktori su tražili da se Laušu snimi noga da bi bili sigurni da je sve u redu

- Žarko je prema scenariju trebalo da zamahne sekirom iznad glave, pa sve do poda i nekako se dogodilo da mu u punom zamahu ona isklizne iz ruku i da mu direktno sečivom padne na kožni opanak, koji je sastavni deo njegovog kostima. Iako je opanak bio od relativno čvrstog materijala, vrh sekire ga je presekao, pa se napravila duboka posekotina od nekoliko centimetara na gornjem delu stopala. Krvi je bilo na sve strane, iskreno da vam kažem, svi smo se uplašili jer smo pomislili da je povreda ozbiljna. Žarku nije bilo svejedno, ali se trudio da ne paniči. Doktor koji je non-stop na setu sa glumcima je brzo reagovao, pa je prvo zaustavio krvarenje, a potom je morao dobro da dezinfikuje ranu da ne bi došlo do infekcije - priča za Srpski telegraf izvor blizak produkcijskom timu.

Bajić: Povrede na setu se dešavaju. Lauš je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali nije se ništa strašno desilo

Kako smo saznali, Lauševa povreda najviše je uznemirila Radoša, koji je bio spreman da snimanje odloži na duže staze, a sve da bi bio siguran da je Žarko dobro i da je rana skroz zarasla.

 

RepublikaFoto: prntscreen/ Prva.rs

Lekari najviše intervenišu zbog Petra Božovića

Glumac Petar Božović jedan je od glumaca koji su zahtevali da na setu sa timom uvek bude prisutan neko od lekara jer dugi niz godina ima problema sa zdravljem. Naime, njega muči krvni pritisak, a ima i problema sa srcem.

- Petar se brzo zamara i muči ga hipertenzija, pa je uvek blizu njega na snimanjima neko od lekara. Bajić i njegova ekipa neprestano brinu o Božoviću i čim se pritaji pitaju ga da li mu je dobro, a doktor je tu da mu priskoči sa lekovima, da izmeri pritisak i sve što treba. On ima i probleme sa krvnim pritiskom i srcem, pa su mu doktori sugerisali da pravi pauze na setu i meri pritisak u situacijama kada se oseti malaksalo - ispričao je izvor za Srpski telegraf.

- Iako Lauš ne igra glavnu ulogu u ovom ratnom filmu, Bajiću je dragocen kao veliki umetnik koji je decenijama zbog lične tragedije bio odsutan iz kinematografije. On se najviše uplašio zbog njegove povrede, mislio je da će Žarko da ima ozbiljne posledice i da će da upropasti stopalo. Non-stop ga je zvao da ga pita kako je, da li rana zarasta i da li može nekako da mu pomogne. Doktor koji je bio na setu je posle ukazane prve pomoći tražio da se Lauševiću noga snimi da bi bio siguran da u stopalu nema unutrašnjih povreda i preloma. Sve je, srećom, prošlo kako treba, pa se Žarko vrlo brzo vratio na set i nastavio da snima - priča nam dobro upućen izvor.

Stupili smo u kontakt sa Radošem da bismo potvrdili naša saznanja, a on je za Srpski telegraf kratko prokomentarisao.

- Povrede na setu se dešavaju, to je normalna stvar. Lauš je snimao neke scene, nešto je zakucavao, ali nije se ništa strašno desilo. Imamo tim lekara koji je uvek s nama na snimanjima i sve je prošlo kako treba - rekao je kratko Bajić, koji je bio na setu u trenutku kada smo ga pozvali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading