JADRANKA NE MOŽE U SRBIJU JER JE PEVALA NA SLAVI KRIMINALCA: Ovo je pravi razlog sto je vraćena sa granice

Autor:

Zabava

27.04.2021

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska pevačica dobila zabranu!

Foto: youtube.com/printscreen
Zabranjen joj ulaz u Srbiju... Jadranka Barjaktarović
Spisak bezbednosno interesantnih osoba iz Crne Gore, a koje su dobile zabranu ulaska u Srbiju,  nedavno je proširen imenima još 150 osoba za koje se sumnja da bi mogle da ugroze bezbednost države i sigurnost građana Srbije. Na njemu se našla i pevačica Jadranka Barjaktarović!

Osim pevačice, na "spisku nepoželjnih", koji je do skora brojao oko 500 ljudi, našli su se i muškarci i žene, pripadnici kriminalnih klanova, kao i poznate starlete.

Barjaktarovićeva je sama priznala da je pre nekoliko meseci vraćena sa srpske granice, a za takvu odluku mogu postojati dva razloga. Jedan je njena navodna bliskost s kriminalnim miljeom, a drugi je govor mržnje.

- Ti spiskovi se ne prave napamet i podležu kontroli. Da se ništa ne radi mimo operativnih informacija, dokaz je i ova pevačica, koja je, osim što je imala neprijateljski stav i izjave prema našoj državi, u januaru pevala na slavi sada već odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Upravo na toj slavi zabavljala je najopasnije kriminalce iz regiona - nedavno uhapšenog Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića - kaže izvor za Kurir i dodaje:

- Osobama kojima se zabrani ulazak to se ne saopštava do trenutka kada pokušaju da uđu u zemlju. To je zapravo trenutak kada se upoznaju s tim da nisu dobrodošli i da moraju da se vrate s granice.

Upisnik NIK ili Z

Zabrana ulaska strancu u Srbiju donosi se na osnovu procene da bi njegov ulazak ili boravak mogao da ugrozi bezbednost naše države ili njenih građana.

- Postoji obrazac koji se šalje graničnim policijama i u tom slučaju uz ime onog kom je ulaz zabranjen stoji slovo Z. Takođe, postoji mera NIK, to jest nadzor i kontrola, i podrazumeva dužu proceduru za ulazak, ali i kontrolu kretanja dok su na teritoriji Srbije. Oni koji uz ime imaju meru NIK najčešće se nekoliko sati na graničnom prelazu pretresaju i ispituju o razlozima boravka u Srbiji i dolaska u nju - objašnjava sagovornik za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading