Lazar Ristovski: U siromaštvu je važno sačuvati veru!

Autor: D. Stanković

Zabava

26.04.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz pera Miloša Radovića nastao je "Drim-tim", životna, brza i neizmerno duhovita serija, koju od prve epizode, s uživanjem i širokim osmesima, prate sve generacije radim danima u udarnom terminu na RTS.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Lazar Ristovski

Neverovatna gledanost ove neobične priče o Iliji Iki Srdiću, promašenom fudbaleru, još gorem treneru i njegovim sinovima, ne može se nikako pripisati otuđenju i zebnji koje je nametnuo virus. "Drim" je topla, porodična serija, koja budi radost i vraća veru da se snovi ostvaruju.

Upravo o snovima i magiji novog projekta "Zilion filma", "Telekoma Srbije" i RTS razgovaramo sa bardom našeg glumišta Lazarom Ristovskim, koji je posle dugo vremena zaigrao u jednoj komediji, i to u ulozi u kojoj je naš proslavljeni scenarista video baš njega.

- Nije Miloš Radović mene video u toj ulozi, već je tu ulogu pisao po meni. (smeh) Pitao sam ga jednom da li stvarno ličim na tog Iku. On je odgovorio da sam još gori od njega. To znači, još smešniji - kaže Lazar Ristovski na početku razgovora za Srpski telegraf.
RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Otelotvorio lik oca koji ima 11 sinova... Ristovski

U čemu je magija "Drim-tima"?

- Kada neko ima jedanaestoricu sinova, zar to već samo po sebi nije neobično i magično? A kada neko već ima jedanaestoricu sinova, onda nema izbora, osim da s njima osnuje fudbalski klub. A kada već ima fudbalski klub, još ako se zove Ika, onda mora da ostvari snove i da iz poslednje lige zaigra u kupu šampiona. To je Ika, ali takvi su, rekao bih, svi naši ljudi. Sanjaju o uspehu, bilo to s pokrićem ili bez pokrića.
Šta nam poručuje Ika? Kakve snove treba sanjati?
- Svaki čovek najčešće sanja ono što nema i ono što priželjkuje. Tako i Ika. Ali je važno da i on, i njegova žena Ciga, i sva njihova deca, sa sobom nose optimizam i ljubav. U siromaštvu je važno sačuvati veru. Naša familija Srdića je familija koja ne gubi nadu. Oni jesu malo nespremni za vreme koje dolazi, vreme u kome se uspeh meri samo novcem i tu se slabo snalaze. Nedostatak novca nadoknađuju maštanjem o boljem životu i u tome su veoma uspešni.
RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić


U moru serija koje se prikazuju već prvu epizodu serije "Drim-tim" odgledalo je više od 1,5 miliona gledalaca. Da li ste to očekivali?
- Lepo je kada umetnik nešto radi i kada to naiđe prvo na razumevanje, a onda i na oduševljenje. Onda ono što umetnik radi dobija pravi smisao. Ne bih se trkao u merenju gledanosti jer to često i nije merilo kvaliteta, ali zašto ne biti gledan. Bolje gledan nego zagledan u sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading