DISKRIMINACIJA U MUZIČKOM TAKMIČENJU! Vređali su me i izbacili iz "Granda" zbog romske nošnje!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žiriju je smetalo kako sam se obukao, pa su se sprdali sa mnom. Nazivali su me čohani, što na romskom znači vampir, rekao je Vlastimir Janković, učesnik u takmičenju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vlastimir Janković

Nakon bure koja se podigla oko izbačene kandidatkinje Vanje Knežević, prema svemu sudeći, novi skandal potresa "Grand produkciju". Na adresu "Granda" stižu nove optužbe od nezadovoljnih kandidata.

Naime, Vlastimir Janković, učesnik takmičenja "Zvezde Granda", izneo je skandalozne detalje i optužio je žiri pomenutog takmičenja za rasizam i govor mržnje.

Vlastimir: Pozvao sam Tašketa odmah nakon emisije da mu se požalim

On za Srpski telegraf tvrdi da je iz takmičenja izbačen zato što je nosio romsku nošnju, kojoj se žiri podsmevao, te da mu je nakon nastupa dobacivao rasističke uvrede.

Foto: youtube.com/printscreen
Kaže da je zbog nošnje izbačen iz takmičenja "Zvezde Granda"

- Na poslednjem snimanju emisije sam imao romsku nošnju i smatram da sam zbog toga ispao u petom krugu. Žiriju je to, koliko sam primetio, jako smetalo, ali nisu hteli to da pokažu i zato nisu glasali. Pre nego što sam počeo da pevam neko mi je viknuo iz žirija: "Cohano", što na romskom jeziku znači vampir. Ovo navodim namerno pre emitovanja sporne emisije, koja će se emitovati 1. maja, samo zato da bi ljudi znali da sam doživeo uvrede, koje će, prema mojim pretpostavkama, iseći iz emisije - rekao je Vlastimir za naš list, te nam je otkrio i šta se dešavalo nakon završenog nastupa:

 

Popović i dalje ćuti

U više navrata direktoru "Grand produkcije" Saši Popoviću uputili smo pitanja vezana za potrese koji se događaju u "Grandu", a koji su direktno povezani s optužbama koje na njihov račun iznose kandidati. Popović ni na jedno postavljeno pitanje nije odgovorio. Umesto toga, iskorišćava gostovanje na televiziji da bi naše pitanje pročitao u programu, ali ni tada nije dao odgovor.

 

- Nazvao sam Tašketa (supruga pevačice Viki Miljković) odmah posle emisije i rekao sam mu da su mi tokom pevanja rekli da sam vampir na romskom jeziku, što smatram da je vređanje prema nacionalnoj osnovi. Ja sam uvek pozitivan i ponašao sam se kao da se to nije ni dogodilo. Trudio sam se da me taj povik ne poremeti. Ponosim se time što sam nastupao u romskoj nošnji - revoltirano završava priču Vlastimir.

 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Taške: Vlastimir laže, on hoće pet minuta slave

Dragan Tašković Taške se malo zbunio kada smo ga pozvali, pa je prvobitno tvrdio da se nije čuo sa Vlastimirom Jankovićem, ali kada smo mu ispričali tok razgovora, on se ipak setio da ga je takmičar pozvao.

- Nisam se čuo sa Vlastimirom niti mi je pomenuo da mu je bilo ko dobacivao dok je pevao. Kad radim s kandidatima, znam šta je moj deo posla, dođem na snimanje, ujedno i da pokupim suprugu Violetu i to je sve - rekao nam je Taške na početku, ali se ubrzo prisetio da se ipak posle nastupa čuo s Jankovićem, ali tvrdi da mu nije pomenuo da ga je bilo ko prozivao na nacionalnoj osnovi:

- U pravu ste, ipak sam se čuo sa njim, zaboravio sam to. Kada smo pričali, Vlastimir mi je rekao da je zadovoljan svojim nastupom i da je prošao dalje. Kratko smo pričali. Ne znam šta vam je rekao kada je kontaktirao sa vama, zato ni ne mogu da iznosim bilo kakve detalje, ali prema ovom što mi kažete, jasno mi je da Vlastimir laže i da hoće pet minuta slave.

 

Kako bismo proverili navode do kojih smo došli, kontaktirali smo sa direktorom "Grand produkcije" Sašom Popovićem, koji nije odgovarao na naše pozive i poruke.

 

Vanju Knežević zabranili na Prvoj

Nakon skandala koji je potresao Srbiju kada je Jelena Karleuša u "Zvezdama Granda"nazvala diskvalifikovanu kandidatkinju Vanju Knežević tetkom i nulom, što je rezultiralo revoltom javnosti, Saša Popović je otišao korak dalje. Naime, kako saznajemo, nakon objave informacije da Vanja snima svoju prvu pesmu, koju joj radi Damir Handanović, direktor "Granda" zahtevao je od čelnika Prve televizije da zabrane pojavljivanje Kneževićeve na njihovoj televiziji. U prilog ovim navodima govori činjenica da se Jelena Karleuša nedavno pojavila u jednoj emisiji na Prvoj televiziji, gde je pričala o pomenutom skandalu, nakon čega je menadžment Kneževićeve tražio isti prostor da Vanja ispriča svoju stranu priče, ali to nije odobreno.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Joj

24.04.2021 08:03

Au dokle ovi idu pa to i jeste anti srpsku sou dovlace sve ucesnike iz bivsih republika koji nacracun nas posle ovde rade i zive i onda se ti oglasis o diskriinacii pa ja nemam reci

Lek

24.04.2021 10:16

Posto se bavim muzikom mogu da kazem da takmicar Jankovic ni u prethodnom krugu nije zasluzio prolazak i ziri je tada pogresio sto mu je davanjem glasova omogucio da prodje dalje.Ziri je i do sada pokazivao da gotivi kandidate romske nacionalnosti pa ne stoji da je bio protiv njega..Nemam bas lepo misljenje o ovom takmicenju jer svakim danom krivicom zirija gubi na kvalitetu.