NIJE SVE OSTAVIO OLJI I DECI, OTVOREN TESTAMENT ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Supruga potvrdila: On je do kraja voleo lepu, al' sirotu!

Autor:

Zabava

23.04.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posledica korona virusa, a za sobom je ostavio suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/N1
Podelio svoj imetak... Đorđe Balašević

Odmah nakon smrti proslvljenog muzičara pokrenute su spekulacije o njegovoj zaostavštini, kao i kome će ostaviti svoj imetak.

Njegova supruga Olivera potvrdila je da je deo zaostavštine njenog supruga Đorđa Balaševića, prema njegovoj želji, predat Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde su se školovale njihove ćerke Jovana i Jelena. Prema njenim navodima, porodica Balašević je uručila donaciju u vrednosti od oko 30.000 evra:

Potresan govor održala je Olivera Balašević u ime porodice, što je ujedno i prvo njeno pojavljivanje i obraćanje u javnosti nakon odlaska "panonskog mornara".

Foto: youtube.com/printscreen
Ispričala je svoju životnu priču... Olivera Balašević

- Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte srećne trenutke i aplauze širom regiona, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje dece dvoje je ova akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđije otišao, kada nas je napustio. U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj deci i meni, kao roditelj želim da se na ovaj način zahvalim. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram da pomenem, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja o nekakvom testamentu. A sistem nas je negde naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasleđuju zaostavštinu nalaze se moja deca i nalazi se Akademija umetnosti- rekla je Olivera.

- Vasa Ladački je bio zaljubljen u lepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lepu, al sirotu i tako će biti zauvek. Hvala vam - zavšila je Balaševićeva.

 

 

Dekan Akademije, profesor Siniša Bokan zahvalio se porodici Balašević na donaciji.

- Potpisivanje ugovora za opremu koja je vredna oko 30.000 evra mnogo nam znači. Ona je neophodna Akademiji umetnosti i vrlo funkcionalna u podsticanju naših studenata na rad na polju produkcije filmskih radova. Studenti će imati priliku da nauče da koriste ovaj sistem tehnike u svom radu i da na taj način razvijaju svoje znanje u okviru struke za koju se školuju. Ova oprema je nešto što je već korišćeno u promociji filma Đorđa Balaševića i zato nam je još draža. Uvek kada smo se obratili porodici Balašević, bili su tu da nam pomognu. Hvala im na svemu - rekao je dekan Bokan.

Olivera je na svom profiklu na Fejsbuku objavila i deo iz svoje knjige "Planeta dvorište" u kojoj je opisala svoj dolazak u Novi Sad i koliko je siromašna bila.

Foto: facebook.com

Veliki umetnik preminuo je 19. februara u 68 godini, a sahranjen je na novosadskom Novom groblju, u prisustvu najuže porodice.

Đorđe i Olivera Balašević su 41 godinu živeli svoju bajku. Njihova ljubav iznedrila je stotine njegovih pesama, bezbroj romantičnih izjava i, što je najbitnije - troje dece. Mnogi njihovu ljubav vide kao jednu od najromantičnijih na ovim prostorima, opevanu u njegovim pesmama, ovekovečenu u njenim osmesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Patak

23.04.2021 13:37

Ode Đoletov studio...