PREŽIVEO SAM PAKAO ZBOG "OLUJE"! Potresna ispovest glumca o izbeglištvu i ratu!

Autor:

Zabava

22.04.2021

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresna ispovest glumca nakon što je preživeo oluju.

RepublikaFoto: www.youtobe.com/ Ras Televizija
Potresna ispovest glumca nakon što je preživeo oluju.

Zvezda serije "Kosti" i "Tajne vinove lose" Jovo Maksić kaže da je 1995. godine preživeo pravi pakao tokom operacije "Oluja" u kojoj je proteran iz Hrvatske.

Poznati glumac rođen je u Bosanskom Grahovu, a odrastao u Kninu, gde ga je zadesio rat koji je u bivšoj Jugoslaviji počeo da bukti početkom devedesetih godina. Kao i mnogi Srbi u to vreme, i Jovo je proteran sa svog ognjišta, a u razgovoru sa domaće medije prisetio se bolnog perioda.

Sve je krenulo 1991. godine, kada je počeo rat, tada sam imao svega 18 godina. Taj pakao za moju porodicu i mene trajao je pune četiri godine, a kulminirao 1995. godine progonom u operaciji "Oluja". Bio sam u toj čuvenoj koloni sa ostalim narodom, tada sam imao 22 godine. Verujete da se ni ne sećam šta mi se sve izdešavalo u tom periodu jer je bilo mnogo ružnih stari. U takvim nesrećnim okolnostima vreme leti i ne pamtite ga. Organizam bude pod neverovatnim andrenalinom i to vas gura napred  - priseća se poznati glumac.

RepublikaFoto: www.youtobe.com/ Ras Televizija
Jovo Maksić

Prvi put

Jovo objašnjava da mu nije bilo teško kada je došao u Srbiju, ali da ni u jednom trenutku nije pognuo glavu već je odlučio da se lavovski bori za svoju budućnost.

- Kada sam stigao u Beograd nisam kukao i plakao, nego sam smogao snage i krenuo da se borim za bolje sutra. Izbor u život uvek postoji, a ja sam pronašao svoj put kojim sam krenuo. Upisao sam Fakultet dramskih umetnosti i dok sam studirao, shvatio sam da se bavim poslom koji najviše volim.

RepublikaFoto: www.youtobe.com/ Ras Televizija
Jovo Maksić

Balkan je, kaže Jovo, mesto najveće ljubav i mržnje, a to je najuočljivije u Srbiji i među Srbima.

- Ili se volimo, ili se mrzimo do kraja. U pet minuta možemo o da se ljubimo i da se pobijem. To je blago, ali i prokletstvo kome mi kao narod imamo. Naša zemlja se nalazi na raskrsnici puteva između Istoka i Zapada. Mi smo kao neki zid u koji udaraju i jedna i druga strana. Srbima je to nešto najnormalnije. Nekim strancima je to fascinantno, dok je drugima čudno i gledaju nas sa gađenjem kako uopšte možemo tako da živimo. Ali ja ne znam da li bismo mi mogli drugačije da opstanemo - rekao je glumac za Informer.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading