ZNAM GDE ŽIVI ČOVEK KOJI ME JE SILOVAO: Verica Rakočević progovorila o traumi, pa odbranila Lečića!

Autor:

Zabava

22.04.2021

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljena dizjnerka Verica Rakočević prokomentarisala je slučaj Danijele Štajnfeld koja je optužila glumca Branislava Lečića za silovanje i istakla da ne želi da osuđuje prijatelja dok se slučaj ne reši.

Foto: prtintskrin kurir tv
Želi da veruje da je Lečić nevin... Verica Rakočević

Verica, koja je Lečićeva dugogodišnja priajateljica, sada je iznela svoje mišljenje:

- Leka je moj dobar prijatelj, ja njega poznajem kao ispravnog čoveka, njegova mama je radila kod mene. Ne želim da se upuštam u raspravu na tu temu niti da iznosim mišljenje, koje naravno da imam. Njega poznajem u drugačijem svetlu, on je moj prijatelj, uvek je bio tu za mene. To su sve jako osetljive teme. Kada sud bude na osnovu dokaza i činjenica se izjasnio i rekao da je, na primer, Branislav Lečić kriv i de je nešto uradio, uz dokaze, tog trenutka mogu da kažem da je sve to strašno. Ali, pre toga, ne želim - kaže Verica za Svet i nastavlja:

RepublikaFoto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
Brani ga Verica... Branislav Lečić

- Ja sam protiv svakog vida nasilja. Smatram da svaka žrtva treba istog trenutka da prijavi slučaj. Razumem da iz raznih psiholoških momenata žrtve to nekada ne mogu da urade, da smo različitih psihičkih konstitucija, da smo odrastali u različitim porodicama, ali ako neko već hoće da prijavi zlostavljanje bilo koje vrste, mora odmah. Nehumano je posle 40 godina dodavati ulje na vatru u situaciji koja još nije definisana. Ali, dobro, svako od nas ima svoj odnos prema životu i situacijama. To su škakljive teme. Tu su ljudi sa životima, porodicama, karijerama. Daleko od toga da želim da kažem da osobe koje su silovane da ja tvrdim da nisu, već čekam da sud donese odluku- ističe kreatorka koja je progovorila i o napastvovanju koje je jedan muškarac izvršio nad njom:

Foto: www.facebook.com/Verica Rakocevic Kuzmancevic
Preživela pakao... Verica

- Znam da čovek koji je nadamnom izvršio zločin ima porodicu, znam mu ime, prezime, ali ne bih ga tužila sada. Ako to nisam uradila kad je trebalo i kada se desilo, šta sad hoću? Koji bi bio razlog da ja sada to uradim? Ja sam završila defektologiju, polagala sam neurologiju sa četvrte godine medicine i posmatram i sa te strane. To je jako teška trauma. Ja sam samo jednom pričala na ovu temu, i to pre mnogo godina u emisiji gde je gostovala ta devojka od 16 godina koju su silovala tri drugara. Nisam išla da pričam da se to meni desilo, niti ko je on, već da sam prošla kroz slično, da život ide dalje, da ona pronađe snagu na mom primeru. Imam poverenje u organe koji se bave ovim slučajem i verujem da će doneti pravičnu olduku, ali zamislite kako se osećaju Lekina deca, Nina, njeni roditelji? Tek kada se nešto potvrdi, to treba najstrože kazniti - zaključila je Verica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading