Srpski "DŽEJMS DIN" bio na VRHUNCU glumačke karijere, a potom doživeo STRAVIČNU sudbinu: Više ga se niko NE SEĆA!

Autor:

Zabava

15.04.2021

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani i proslavljeni glumac završio tragično.

Foto: printscreen/youtebe.com
Zoran Milosavljević

Glumac Zoran Milosavljević rođen je davne 1939. godine u Beogradu, a sklonost ka glumi imao je oduvek. Naročito je bio popularan šezdesetih, u vreme kada su sve žene uzdisale za njim. 

Doplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1964. godine, a već naredne se oženio i dobio dva sina.

Domaća publika gledala ga je u filmovima: “Ne ubije”, “Pesma”, “Nož”, “Stepenice hrabrosti”, “Radopolje” i drugim, od kojih je svakako najzapaženiju ulogu ostvario u filmu “Pesma”, tumačeći glavni muški lik. Pored toga, ostvario je uloge i u pozorištu, a govorio je čak pet jezika. Dobio je mnoga prestižna priznanja kao što je ono na Pulskom festivalu 1961. godine. Od početka radio stanice “Studio B” 1970. godine vodio je emisiju o kulturi i pozorištu, kao i kontakt emisiju “Fontana želja”.

Foto: printscreen/youtebe.com
Bio na vrhuncu slave... Zoran Milosavljević

Nazivan je "srpskim Džejmsom Dinom” i u to vreme važio je za jednog od najvećih zavodnika ovih prostora.

Nažalost, doživeo je tragičnu sudbinu, u vreme kada je sa porodicom 1983. godine išao da poseti manastire Meteori u Grčkoj, Tog dana njegov automobil udario je u brzi voz koji je saobraćao na relaciji Atina-Solun. Glumac je zadobio teške povrede, od kojih je preminuo u bolnici u grčkom gradu Kardica.

Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a danas se ovog vrsnog umetnika retko ko seća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stara vremena

15.04.2021 18:00

Сећам га се као ведрог водитеља „Студија Б", али и вести о његовој трагичној смрти.