Tonči Huljić i Petar Grašo nakon DESET godine UKRSTILI glasove za pesmu "Inamorana"!

Autor:

Zabava

14.04.2021

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevači snimili duet nakon 10 godina.

Foto: Promo foto
Tonči Huljić u novom spotu...

- Lepa  je to i setna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite- priča Tonči Huljić, te nastavlja:

- Kako ove godine slavimo godišnjicu nekih poznatih pesama - 10 je godina prošlo od 'Providence' pa je došlo vreme da Grašo i ja ponovno zapevamo zajedno- rekao je.


"Inamorana" je i naslovna pesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za par dana. Ovu specifičnu reč starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pesmu 'Mare Luda' koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušaoce, a sticajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obe pesme.
Foto: youtube.com/printscreen
Tonči Huljić

- Trenutno je u procesu završavanje Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo ja hteo da pevam ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi hteo pevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta- govori Huljić.

Grašo je istakao i šta misli o saradnji sa kolegom, ali i čija je duet zapravo ideja.

- U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam pevač koji je sklon duetima,ali saradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati saradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja- dodaje Petar Grašo.

RepublikaFoto: Promo foto
Petar Grašo

Na CD-u 'Inamorana' nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pesama. Jednu je publika već upoznala: obradu 'Dva put san umra' napravljenu u saradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i horom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pesma:

- 25 godina je prošlo od pesme 'Suze Biserne' koju peva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu 'Suza bisernih' na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se horu pridružuje i posebna gošća Jelena Rozga- istakao je. 
Tonči Huljić osmislio je i scenario spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljka Petra Kapor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading