DEDU MU STRELJALI, LJUBA ZEMUNAC GA DOVEO U BEOGRAD: Nepoznati detalji iz života HASANA DUDIĆA!

Autor: Republika.rs

Zabava

11.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folk pevač Hasan Dudić nedavno je vodio bitku za ozdravljenje usled zaražavanja koronavirusom, međutim, izašao je kao pobednik iz ove bitke, kao i mnogih životnih pre toga.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Hasan Dudić

Kao i mnogi pevači u ono vreme, Hasan Dudić je dosta rano počeo da se bavi muzikom, te je prvu ploču snimio već sa 17 godina. Oduvek je vodio veoma buran život i borio se za svaki dinar.

Hasan je rođen u Šapcu, u radničkoj porodici. Oduvek je pokazivao buntovnu narav. Dok je porodica bila na okupu, trudio se da se koliko, toliko pristojno ponaša i sluša roditelje. Međutim, kada je njegov otac otišao da radi u Nemačku proradio je njegov nemirni duh. Kako je svojevremeno pričao, čuveni Ljuba Zemunac ga je u Beograd doveo kada mu je bilo samo 11 godina. Već tada je počeo da se snalazi za svoj novac i radio sve poslove koji su mu se nudili.

Počeo je zatim da trenira boks, a muzika mu nije bila ni na pameti, sve dok ga drugi borci nisu čuli i 1970. godine prijavili na jedno muzičko takmičenje  gde je odmah osvojio prvo mesto. Posle toga kreće veće interesovanje za muziku i početak njegove bogate karijere. 

Inače, Hasanov deda je bio učesnik Narodnooslobodilačkog rata i streljan je u šumi Šicara, nedaleko od Šapca. Uprkos tome što se teško živelo, imao je srećno detinjstvo, ni u čemu nisu oskudevali.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading