Rediteljku Jelenu Gavrilović vest o glumcu nije iznenadila: SVI SMO ZNALI DA JE LEKA SE*SUALNI PREDATOR!

Autor: DUŠAN LUKIĆ

Zabava

24.03.2021

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slučaj jak je poziv za sve žrtve da progovore jer ih ima još. Nasilnici ne izgledaju opasno, oni su ugledni članovi društva, kaže Jelena.

RepublikaFoto: instagram/youtube.com
Jelena Gavrilović o Branislavu Lečiću

Rediteljka Jelena Gavrilović je povodom slučaja glumice Danijele Štajnfeld, koja je Branislava Lečića prijavila za silovanje, istakla da su njene kolege znale da je on predator, te da nije čudno što se on među prvima oglasio da osudi seksualno nasilje koje su od Mike Aleksića doživele mlade glumice, među kojima su i Milena Radulović i Iva Ilinčić.

- Pružam ogromnu podršku Danijeli i njenu priču sam ispratila od samog početka. Jako me je obradovala vest da je rekla ime silovatelja u javnosti. Moja najveća želja je da se ne zaustavi ovaj talas pošto postoje jos neki ljudi čije ime treba da se pomene, za koje mi iz branše znamo, ali nemamo tu moć da to pričamo - priča rediteljka Jelena Gavrilović za medije, te dodaje da je sasvim logično što se upravo Lečić među prvima javio da osudi slučaj Mike Aleksića.

Treba još neka imena da se pomenu, za koja mi znamo, ali nemamo tu moć da to pričamo

- To što je Branislav bio voljen u javnosti i to što se prvi javio da komentariše slučaj Mike Aleksića je vrlo logično psihološki i još jednom nas podseća na to da seksualni predatori ne izgledaju opasno i vrlo često su ugledni članovi društva.

Ona dalje osuđuje i kolege iz glumačke branše koji ne veruju Štajnfeldovoj, te konstatuje da je i to jedan vid zlostavljanja žrtve:

- To što joj kolege ne veruju je poseban vid medijskog zlostavljanja i svi ti koji joj ne veruju treba da se zapitaju šta treba da se desi da bi svi oni poverovali.

Pružam ogromnu podršku Danijeli i njenu priču sam ispratila od samog početka

Rediteljka se osvrnula i na slučaj Milene Radulović, te pomenula da se u glumačkom svetu znalo za Branislava Lečića, ali i za neke druge kolege, kojih se, međutim, mnogi plaše.

- Kada je Milena Radulović progovorila, mi smo pisali na društvenim mrežama da se taj talas hrabrosti prenese dalje. Mi u branši smo znali za Branislava, isto tako znamo za još neke ljude koji su možda još jači igrači od Lečića. Trenutno se svi nekako plaše, ali ja se nadam da je ovaj slučaj dovoljno jak poziv za sve žrtve da konačno progovore jer ih ima još.

 

RepublikaFoto: dailymotion.com

Jovana: Lečić je sa gađenjem pričao o Miki u mojoj emisiji

Voditeljka Jovana Joksimović je u razgovoru s Mirjanom Karanović priznala da je Branislav Lečić bio jedan od gostiju koji se odmah odazvao na njen poziv da komentariše slučaj Mike Aleksića:

- Leka je nakon priče o Miki odmah sutradan bio u mojoj emisiji. Osudio je te napade, dao punu podršku Mileni Radulović i Ivi. Sa gađenjem je pričao o tome šta je radio Aleksić. I onda smo pre dva dana pročitali njegovo ime i iznenadili se.

 

Gavrilovićeva je na kraju zaključila da žrtvama svaka podrška znači jer jedino pomoću podrške i verovanja njima mogu preživeti stres uzrokovan užasom koji su preživele.

- Mislim da žrtvama svaka podrška znači, sigurno, jer te osobe jedino na osnovu podrške i preživljavaju ovaj stres i zato je bitno verovati i Danijeli i svim žrtvama.

 

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Mirjana Karanović

Karanovićka: Na snimku je Lečićev glas, strašno mi je da ga čujem više

Mirjana Karanović je gostovala u jutarnjem programu na televiziji K1 i tada je objasnila javnosti zbog čega veruje Danijeli, pa je potom objasnila i svoju odluku da više ne igra sa Branislavom Lečićem.

- Desetinama godina radim s Branislavom. Ja ne znam šta će sud odlučiti. Ja verujem Danijeli. Čula sm taj razgovor koji je on imao s njom i meni ništa više nije potrebno. Drugo, ja nisam sudija, ja ne presuđujem, ja dajem podršku. Leka me je vrlo iznenadio. Osećala sam iznenađenje. Toliko mi je to bilo strašno da nisam mogla da ga okrenem i da ga čujem. Razmišljala sam tek kada se vest pojavila da ga pozovem, ali kada sam čula snimak, prepoznala sam njegov glas. Ne verujem u Lekine reči, da je spremao komad, ja u to ne verujem. Ovo su veoma delikatne stvari - rekla je Mirjana i dodala da ona nikada nije imala slična iskustva u bogatoj karijeri:

- Ja nisam taj tip, nisam slatka devojčica koja je nekom podizala libido. Ove mlade generacije su odlučile da ne ćute, toliko ima toga da ne možete da verujete. Mi ne znamo obim toga, ali najveći broj osoba se zapravo ne oglašava. Ljudima treba verovati jer zašto bi neko zbog lične popularnosti izlagao sebe tome.

Karanovićeva je otkrila i da niko nije kontaktirao s njom iz pozorišta nakon njene odluke da se povuče iz komada koji igra s Lekom.

- Nisam još dobila odgovor niti je bilo ko kontaktirao sa mnom iz JDP. Mislim, nekako ja sam to inicirala i onda mi se javila žena koja se bavi repertoarom i rekla da bi to trebalo da pošaljem napismeno. Nije mi se javila ni upravnica ni niko i dobro. Svako ima svoje razloge i onda sam osetila potrebu da to ja javno objavim. Osetila sam potrebu da podržim Danijelu jer mislim da ima puno Danijela uopšte, ne samo u našoj profesiji, zato sam podržala i Mariju Lukić, Milenu, Ivu i mislim da žene treba da se nekako podržavaju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading