Branislav Lečić apeluje na državne organe da što pre reaguju: Molim MUP Srbije da dođe po mene!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

23.03.2021

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić oglasio se ponovo nakon što ga je koleginica glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao sedmog maja 2012.

Foto: Printscreen
Branislav Lećić

Naime, Leka demantuje apsolutno svaku Danijelinu reč, te navodi da on nikada nije niti bi počinio tako teško krivično delo, kao što je silovanje.

 

- Povodom navoda Danijele Štajnfeld, koje su preneli gotovo svi mediji, slobodan sam da informišem srpsku javnost o sledećem: "Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo" - stoji u Lečićevoj izjavi i dodaje se da on nigde ne beži i da čeka pravdu.

- Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilaštvo tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam nameru da napuštam teritoriju Republike Srbije i ovim putem molim nadležno tužilaštvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja! Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeldovom koji je objavljen u medijima. P. S. Bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lekova i bez prethodno predočenih mi pitanja - navodi se u izjavi.

Foto: Printscreen
Danijela Štajnfeld

Nakon ove izjave pokušali smo da stupimo u kontakt sa Branislavom, ali se on do zaključenja ovog broja nije javljao na naše pozive niti je odgovarao na poruke, kao ni njegova bivša žena voditeljka Nina Radulović.

Inače, ono što je zastrašujuće, ukoliko Štajnfeldova govori istinu, jeste činjenica da je Leka nju navodno silovao u maju 2012, dok je bio već dve godine u braku sa voditeljkom Ninom Radulović. Lečić je od 2010. do 2017. bio u braku sa Ninom, s kojom je i aprila 2011. dobio sina Lava. Za vreme porođaja on je bio uz suprugu, a nakon toga je tri dana slavio.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Printscreen
Danijela Štajnfeld I Branislav Lečić

Tada je izjavio da bi voleo da dobije i četvrto dete. Par je novembra 2012. proslavio dve godine bračne sreće na intimnoj večeri u restoranu. Romantično veče i prisećanje sudbinskog susreta, uz dobar provod i smeh, bio je odličan način da bračni par obeleži drugu godišnjicu braka. Bili su jako srećni zajedno, a kako su tada ispričali, rođenje sina Lava učvrstilo je njihovu ljubav.

Podsećamo, glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela da je njen kolega Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. O detaljima navodnog silovanja je pričala ispred kamera emisije "Insajder".

Uznemiravao i voditeljku: On misli da je čast ako mu se dopadneš

Nakon što je Danijela Štajnfeld otkrila da ju je glumac Branislav Lečić navodno silovao oglasila se i jedna voditeljka koja je na Tviter profilu objavila poruke koje joj je glumac slao.

- U iskušenju sam da objavim skrinšot progoniteljskih poruka koje su mi nedeljama stizale od Branislava Lečića nakon što smo se jednom u životu videli kada mi je gostovao u emisiji. Puna podrška za Danijelu Štajnfeld i svaku ženu koja je žrtva predatora i (ne)moćnika - napisala je ona na pomenutoj društvenoj mreži.

- Izvolite, prvo Lečićev očigledno ustaljeni manir da se postavlja kao da ti zapravo čini ogromnu čast što si mu se dopala - napisala je voditeljka u opisu prve prepiske.

- A zatim i gomila poruka, uz skoro svakodnevno neprestano zvanje. Dotičnog nedeljama nije tangiralo preterano što pozivi i poruke svi do jednog ostaju bez odgovora, a ova navlakuša za drugi osnovne "trebaš mi profesionalno" - napisala je voditeljka u opisu fotografija na kojima se vide poruke koje joj je Lečić slao, a na koje ona nije odgovarala.

Biljana Srbljanović: Ko tvrdi da se Danijela promoviše, želim da i on prođe kroz isto

Povodom situacije oko Danijele i Lečića oglasila se i dramska spisateljica Biljana Srbljanović na Fejsbuk profilu. Ona je pružila podršku glumici tako što je okačila njenu fotografiju ispod statusa na kom piše:

- Uzdržavam se iz sve snage da svakom ko tvrdi da je ovo način da se Danijela "promoviše" poželim da mu se dogodi isti ovaj razlog za "promociju".

Gutović: Moda je reći da te je glumac silovao

Milan Lane Gutović, inače dobar drug Branislava Lečića, šokiran je činjenicom da bi Leka mogao i da pomisli tako nešto, a kamoli i da uradi, te je stao na stranu prijatelja:

- Meni se čini da su optužbe za silovanje u glumačkoj industriji postale moda i način za privlačenje pažnje. Ne znam da li je tako u ovom slučaju niti sam čuo šta se desilo. Ne poznajem koleginicu Danijelu, ali Branislava Lečića, naravno, poznajem duži niz godina i imam lepo mišljenje o njemu, kao kolegi i čoveku. On nije neko ko je ikada bio u situaciji da ženama "otima ljubav", to je sigurno. Ne znam šta se desilo, neka dokaže sud ako je zaista tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Cis

23.03.2021 21:01

on je glumac, zna kako da odglumi i prevari poligraf

Dragan

26.03.2021 13:46

Treba ga sprečiti da obmanjuje javnost.