POTRESNA PRIČA LEGENDARDNOG TOZOVCA: Mučki su mu ubili dve voljene osobe!

Autor: Republika.rs

Zabava

07.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Živković Tozovac danas vodi bitku za ozdravljenje nakon što je oboleo od koronavirusa, a svako ko je upućen njegovu životu priču, zna koliki je borac i kakve strahote je sve preživeo.

RepublikaFoto: youtube.com

Predrag Živković Tozovac

Legenda narodne muzike Predrag Živković Tozovac rođen je 1936. godine u Kraljevu, te je već u ranom detinjstvu doživeo period nemačke okupacije. 

 

Kako je i sam govorio to su bile najstrašnije godine njegovog života, a potresne uspomene nikada nije uspeo da izbriše iz sećanja. 

Tozovac je tada ostao bez veoma bliskih članova porodice, a pre svega oca:

-Prošao sam dosta toga. Ovo jeste strašna stvar koja nas je zadesila, ali bilo je i gorih koje ne mogu da se porede. Okupacija 41. godine, zlo nad zlim. Niste smeli na ulicu da provirite, policijski čas. Rođen sam u Kraljevu 1936. godine, a taj grad je bio najveće srpsko stradalište. Ja sam jedno od tih siročića koji su preživeli. Oca su mi streljali, kuma koji je imao 12 godina. Strašna su to sećanja - govorio je pevač svojevremeno za Pink.rs

Pevač je često pričao o ovom užasnom perodu koji ni sam ne zna kako je preživeo: 

- Sa četiri godine sam ostao bez oca. Njega, teču i ujaka su streljali Nemci. Kraljevo i Kragujevac su dva srpska Jasenovca. Žal za ocem nikad nije prošao. Njega se sećam kao u snu. Ne daj bože da ste proživeli tu okupaciju. Kako ste vi preživeli?- Imao sam najsposobniju baku na svetu. Da nije bilo nje, ne bih preživeo. Ona se snašla, nikad nismo bili bez kačamaka. Ona me je naučila pesmu „Višnjičica rod rodila“ - govorio je svojevremeno za domaće medije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vila

07.03.2021 11:54

Tozovac je naš dragi Kraljevčanin i želim mu da savlada bolest i ozdravi što pre. I moja majka je jedno od dece koja su ostala bez oca u tim strašnim danima streljanja u Kraljevu.