Valentina napadnuta zbog pesme o Kosovu: Balkan je bure baruta!

Autor:

Zabava

01.03.2021

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada pevačica Valentina Kuzmanović oduševila je, ali i rasplakala, žiri i publiku u takmičenju "Zvezde Granda" kada je prethodne subote otpevala pesmu "Veseli se, srpski rode".

Foto: Printscreen
Valentina Kuzmanović

Njoj se iste večeri usijao telefon od komentara, među kojim su bile uglavnom pohvale, ali je doživela i neprijatnost zbog toga što su je neki optužili da takvom pesmom potpiruje nacionalizam.

 

Kandidatkinja čija je mentorka Marija Šerifović iznenađena je zašto bilo kome smeta to što se srpska pesma peva u takmičenju u Srbiji, a u razgovoru za Srpski telegraf otkriva kako je pao izbor baš na takvu kompoziciju.

- Posavetovala sam se s Marijom. Tu pesmu sam imala u vidu i jaku želju da je otpevam u takmičenju.

Da li si mogla da naslutiš da će tvoja izvedba ove prelepe pesme izazvati toliki haos?

- Bila sam skeptična oko toga da li će biti burnih reakcija jer je Balkan bure baruta, ali smatram da sam hrabro postupila s tom pesmom. Ona najbolje odražava moju ljubav prema narodu i domovini.

Kada si shvatila da je tvoj izbor skrenuo pažnju na tebe i da je, takoreći, krenula hajka na tebe?

- Kada mi je eksplodirao inboks jer sam dobila na stotine poruka i kada je Marija Šerifović ostavila komentar na Jutjubu.

RepublikaFoto: Printscreen
Valentina Kuzmanović

Ko se našao uvređenim?

- Našli su se uvređenim svi oni koji ne razumeju šta je rodoljublje, pesma apsolutno nikoga ne vređa. Iz samog instrumentala izbija ljubav i toplina. Ovom prilikom želim da pozdravim supruga Danice Crnogorčević, đakona Ivana Crnogorčevića, koji je uradio muziku i tekst za ovu predivnu pesmu. Naše svetinje koje se spominju su ono čime narod treba da se ponosi.

Kakva si poruke dobijala i koja je najgora od onih koje si pročitala?

- Dobijala sam najviše pozitivnih komentara, hvala bogu. Uživala sam dok sam ih čitala, ljudi su mi čestitali, bodrili me, poželeli uspeh, zdravlje, bilo je komentara tipa: "Blago majci koja te rodila." Na negativne komentare se nisam preterano obazirala.

Da li si se uplašila?

- Što se tiče nastupa, nisam, ali je tu uvek prisutna pozitivna trema zbog odgovornosti koju osećam prema žiriju i ljudima.

Ko ti je od članova žirija pružio podršku?

- Imam podršku svih članova žirija, zahvaljujem im na tome. Mnogo mi znači.

Da li te je neko od pevača zvao da ti da podršku, a da nije iz "Zvezda Granda"?

- Da, imam podršku mnogo pevača, ali da ne bih nekoga izostavila, ne želim da ih imenujem.

Hoće li te ovo pokolebati ili ćeš i dalje da pevaš pesme slične tematike?

- Ne, ovo će mi dati još sigurnosti na sceni i pomoći da se pokažem u još boljem svetlu da bih opravdala očekivanja publike. Očekujte od mene nešto drugačije, prvenstveno mislim na sledeći krug, biće šarenila. Etno mi je u duši, tako da, ako budem prošla u sledeći krug, biće sigurno neka pesma slična prethodnoj.

Da li bi mogla sebe da zamisliš kako jednog dana neguješ taj pravac muzike na estradi?

- Da, to mi je jedna od želja. To je muzika koju osećam svim srcem, pored popa. Našu tradicionalnu muziku su zapostavili, a, zapravo, ona je nešto što je najlepše, predstavlja naše poreklo. Hvala bogu, imamo umetnika koji neguju tradicionalnu muziku i uzdižu na jedan novi nivo da bi ponovo zaživela kod ljudi.

Mlada si, šta kažu tvoji roditelji, pružaju li ti punu podršku?

- Moji roditelji su uvek zadovoljni, kao i moji rođaci, prijatelji. Naravno, roditelji su naši najbolji prijatelji i zahvalna sam im na svemu što su učinili za mene.

Pitanje, na koje će većinu tvojih fanova zanimati odgovor, jeste da li si slobodna ili imaš dečka?

- Da, imam dečka.

Marija je stroga kada ne slušamo

Tvoj mentor je Marija Šerifović, je li stroga? Šta te je najviše savetovala?

- Marija Šerifović je stroga samo kada ne slušamo. Daje mi ogromnu podršku, koja mi mnogo znači i mojim kolegama iz tima. Savete nam daje svakodnevno, tipa: "Imate samo pet minuta da pokažete sebe u najboljem svetlu, pevajte kao da vam je poslednji put."

Plakala sam na film "Dara iz Jasenovca"

Istakla si da si ponosna na to što se tvoja izvedba pesme "Veseli se, srpski rode" emitovala iste večeri kada je "Dara iz Jasenovca" imala premijeru na RTS 1. Da li poznaješ nekog čiji su preci prošli kroz tu golgotu?

- Ne poznajem. Filma "Dara iz Jasenovca" me je veoma dirnuo, toliko je težak i preemotivan da sam se rasplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading